välbefinnande

Ett nytt klimakteriet kan stoppa eländeflöden

välbefinnande Ett nytt klimakteriet kan stoppa eländeflöden
Anonim

Det händer med varje kvinna men för många övergångsalder kan få obehagliga symtom som leder till sömnberövande, ångest och depression. Men en ny "wonder drug" kan minska heta fläckar med upp till 75%, säger forskare från Imperial College London.

Den "game-changing" medicinering kan erbjuda hopp till omkring 1, 5 miljoner kvinnor som upplever menopausala symptom. Just nu kan bara HRT ge lättnad, men många kvinnor undviker fortfarande sådana mediciner på grund av en möjlig koppling till bröstcancer och blodproppar.

Studien, som publicerades i Lancet, visade att försöksmedicinen minskade antalet kvinnor som drabbades av sju eller flera hettappar per dag med hela 73 procent. Behandlingen avvisade också deras svårighetsgrad och påverkan.

28 kvinnor deltog i den månaders långa rättegången.

"Människa igen"

Experterna säger att många kvinnor lider i tystnad eftersom klimakteriet fortfarande är ett tabuobjekt och behandlingsalternativen är begränsade. De säger att många av volontärerna berättade för dem att de kände "människan igen" efter att ha provat medicinen.

Elaine Barker, 61 år, en av deltagarna i studien sa:

"Jag hörde om den här studien och var intresserad av att delta. Jag kände att om studien fungerade skulle den vara till nytta för menopausala kvinnor nu och för kommande generationer. Jag var en lidande som fortfarande hade dagliga och nattliga hotflushes och allt som kunde Att förbättra kvaliteten på mitt liv skulle vara värt. När tabletterna togs mina spolor minskade märkbart och jag vaknade mindre ofta på natten och min sömnkvalitet förbättrades. "

Vad nästa?

Detta var en liten studie, utformad för att se om drogen fungerade inom en fyra veckors behandlingsperiod. Planen är nu att ta reda på om medicinen kan vara säker och effektiv under en längre period i en större grupp kvinnor.

Professor Waljit Dhillo som ledde forskningen sa: "Om en kvinna har mer än sju fläckar om dagen och drogen blir av med tre fjärdedelar av dem, är det ganska livsförändrande. För dag och dag lever och arbetar, det är en betydande inverkan på livskvaliteten. Om vi ​​kan minska spolning med 73 procent är det en spelväxlare för dessa patienter. "

Läkares Råd