välbefinnande

Nytt läkemedel för reumatoid artrit ges utkast till NICE-godkännande


välbefinnande Nytt läkemedel för reumatoid artrit ges utkast till NICE-godkännande
Anonim

National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) har publicerat förslag till godkännande för ett nytt reumatoid artrit läkemedel som kallas golimumab (Simponi).

NICE sade att golimumab kan erbjudas - tillsammans med metotrexat - till vuxna vars reumatoid artrit inte har förbättrats efter att ha tagit konventionella sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel (DMARDs).

Terapin är utformad för att behandla måttlig till svår aktiv reumatoid artrit - en autoimmun sjukdom som drabbar cirka 580 000 personer i England och Wales.

Dr Carole Longson, chef för NICEs hälsovetenskapliga utvärderingscenter, sade: "Att hitta sätt att lindra smärta, förbättra rörligheten och minska långsiktig skada är syftet med att behandla reumatoid artrit.

"NICE har redan rekommenderat sju biologiska behandlingsalternativ för patienter som lever med denna mycket invalidiserande sjukdom. Dessa preliminära rekommendationer tyder på att golimumab kan vara ett annat alternativ.

Ailsa Bosworth, chef för National Rheumatoid Arthritis Society, beskrev institutets beslut som "goda nyheter".

Hon sa: "Vi vet inte varför människor reagerar annorlunda mot olika läkemedel mot tumörnekrosfaktorer (anti-TNF), och de arbetar alla lite annorlunda, så det är viktigt att vi har större alternativ så att fler har chansen att få sin sjukdom under kontroll när de misslyckades med konventionell terapi.

Läkares Råd