depression

En naturlig botemedel mot depression?


depression En naturlig botemedel mot depression?

Depression (En Naturlig Väg Ur Det) (Juli 2019).

Anonim

Naturligt, hälsosamt, billigt och tillgängligt över disken, verkade Johannesört vara drömmedicin för depression. Tagen över hela världen i stora mängder, har det blivit pillret att popa utan skuld eller rädsla, växtprozac som dammade bort blues naturens sätt.

Nackdelen är bara nu framväxande. Även om studier visar att det är effektivt för mild till måttlig depression och två miljoner brittiska människor tar det, måste du vara försiktig.

Den viktigaste nackdelen är att läkemedlet, som härrör från den gula blommande häckväxterplanten, interagerar med andra läkemedel som får dem att metabolisera genom kroppen för snabbt. Detta är uppenbarligen väldigt viktigt för personer i p-piller eller blodförtunnande medicin warfarin, som riskerar stroke.

Varningar utfärdade

I början av 2000 utfärdade läkemedelsstyrelsen en varning om att patienter som är på en lång lista med läkemedel ska sluta ta Johannesjurs tills de har rådfrågat sin läkare eller apotekspersonal. Medicin för astma, epilepsi, depression, migrän och hjärtproblem är alla inblandade.

Myndigheterna i Irländska republiken har gått vidare genom att förbjuda överköpsförsäljningen av det gamla örtmedlet. Det är nu bara tillgängligt på recept.

I Förenta staterna utfärdade Food and Drugs Administration (FDA) en varning om att örten skulle kunna störa läkemedel som används för att behandla HIV-infekterade patienter. Det har också ökat möjligheten till komplikationer för andra patienter som tar liknande mediciner, även de som genomgår hjärttransplantationer. FDA citerade forskning som visar att för patienter som tar Johannesjurs var effekten av det antivirala läkemedlet indinavir "dulled".

Det har också förekommit några rapporter från Amerika att johannesört kan orsaka nervskador eller katarakt i kombination med starkt solljus. Detta är trovärdigt, eftersom herbalists alltid har vetat att när Johannesjurt används externt, måste du hålla ur solen. I kombination med olja används den på huden för förlamning eller för att behandla smärta från nerver eller bältros.

Forskare har funnit att hypericin, den aktiva substansen i Johannesjurt, reagerar med solljus. Detta är särskilt viktigt för personer som lider av "vinter blues" eller säsongsbunden affektionsstörning, som kan frestas att kombinera en Johannesjursart med lådan terapi - sitter i långa perioder badade i starkt ljus.

Forskningsresultat

Före dessa nya varningar var det medicinska förtroendet för Johannesjurt - känt i latin som Hypericum perforatum - starkt beroende av ett papper som publicerades i British Medical Journal i augusti 1996. Denna forskning, som tog en randomiserad översikt över kliniska prövningar som utfördes på St John's ur, visade att det var mer effektivt som ett antidepressivt medel än placebo (dummy piller). Det verkade också vara lika bra som förskrivna antidepressiva medel och att få färre biverkningar, men de två sista resultaten var inte avgörande.

Det är intressant att notera att forskarna, alla tyska forskare, observerade att när de började sitt arbete 1994 kunde de inte hitta en enda försök på Johannesjurt på engelska. Växtbaserade läkemedel används i stor utsträckning i Tyskland och Johannesjurt är tillgängligt på recept där. År 1994 utfärdades 66 miljoner recept för läkemedlet utan några rapporterade fall av illamående effekter.

En senare studie med 263 personer, som också genomfördes i Tyskland och publicerades i British Medical Journal i december 1999, visade att Johannesjurt var bättre än placebo och lika bra som det vanligt föreskrivna antidepressiva imipraminet. Örtermedlet hade färre biverkningar och forskarna drog upp det visade ett löfte om den långsiktiga behandlingen av måttlig depression.

Det används också allmänt av amerikaner som vill behandla sin egen depression, men Dr P. Murali Doraiswamy, en psykiater vid Duke University, North Carolina, talade om sina reservationer vid en ny konferens och hävdade att några av studierna var för små för att vara tillförlitlig och att långsiktiga data saknades. Han påpekade också att örten inte hade jämförts med de mest effektiva receptbelagda läkemedel som Prozac och Zoloft (känd som Lustral i Storbritannien).

Vetenskapliga granskare kallade St John's wort lovande men obefogade, sade Dr Doraiswamy och tillade att många av hans egna patienter hade provat det, men ofta oregelbundet och vid felaktiga doser. Eftersom depression är en allvarlig sjukdom och en stor orsak till självmord, sa han att trenden att självmedicinera var oroande. Flera studier av Johannesjurt pågår nu i USA, men tidiga rapporter tyder på att dessa är mer negativa än positiva om effekten av Johannesört.

En herbalist sikt

Keith Robertson, en kvalificerad herbalist som praktiserar i Glasgow och är utbildningsdirektör vid Scottish School of Herbal Medicine, berättade: "Johannesört är en mild ört som jag har ordinerat i ca 10 år för mild depression. Jag har inte haft några problem med det och det verkar fungera mycket bra.

"Det är alltid bättre att se herbalists eftersom de vanligtvis föreskriver fyra eller fler läkemedel åt gången. När du köper tabletterna över disken får du inte hela växten, som kan ha upp till tusen ingredienser. Det är synergin mellan de olika beståndsdelarna som gör botemedlet. Jag rekommenderar patienter att få det som te eller i en tinktur - en lösning av alkohol. Om de inte kan konsultera en herbalist är det möjligt att köpa te eller tinktur från en växtbaserad butik eller via postorder eller Internet.

"Storkörtens tabletter är gjorda av ett standardiserat extrakt av hypericin, den aktiva ingrediensen, utan andra ämnen i örten. Jag är oroad över att människor tar Johannesjurt på detta sätt.

"Efter några veckor byter jag vanligtvis botemedlet för något annat. Människor ska inte nödvändigtvis ta Johannesjurs i någon form hela tiden. Mitt råd är att ge upp det när du mår bättre att se om depression återkommer. Till skillnad från receptbelagda antidepressiva medel fungerar växtbaserade läkemedel väldigt snabbt. Håll det för när du behöver det.

"Jag är ganska övertygad om att hypericum är säkert och att det fungerar för att lindra depression om det tas vid rekommenderade doser. Liksom med all medicinering ska den inte blandas med andra droger utan att ha råd med en läkare.

Vård är rådgiven

Professor Alasdair Breckenridge, ordförande i läkemedelsmyndigheten, sade att läkare i framtiden skulle fråga patienter om de använder växtbaserade läkemedel innan de förskrivs för dem. Varningar som visas på flaskorna bredvid de vackra bilderna av blommande örter är nu vanliga.

Under tiden är Johannesjurt en väg framåt för de mildt deprimerade? Förmodligen, men fortsätt med försiktighet. Som Michael McIntyre, ordförande för European Herbal Practitioners Association, sammanfattade det: "Växtbaserade läkemedel är potentiellt mycket effektiva och därför bör ordineras och tas med försiktighet. Bara för att något är naturligt betyder det inte att det är säkert.

Du kan läsa mer om Johannesjurs här.

Läkares Råd