sexuell hälsa

Min fru lider av depression och det påverkar vårt förhållande

sexuell hälsa Min fru lider av depression och det påverkar vårt förhållande
Anonim

Fråga

Jag tror att min fru lider av depression. Vi har alltid haft en ganska upp och ner relation. Jag menar att vi i början var som alla andra nya par - över varandra - men när tiden har gått på hur hon reagerar på min kärlek har försämrats.

Hon gillar inte förälskelse för mycket och säger att hon känner allt jag är efter är kön, vilket gör mig ont som en tillgiven person och ja jag skulle vilja älska oftare men också njuta av en kram.

Jag antar att vi är båda trötta med tre små barn och ett jobb (jag jobbar, hon stannar hemma). Men jag strävar efter att göra så mycket som möjligt, som att skicka henne till att ligga ner när jag kommer hem medan jag tar barnen och shoppa teet och gör hushållsarbetet.

Jag har också uppmuntrat henne att komma ut mer så nyligen har hon haft ett par tjejkvällar och startat en kvällskurs. Jag vet inte vad jag ska göra som hon verkar som att hon har förlorat intresse för mig och det gör ont eftersom hon säger att det bara är för att hon är trött och får ingen frid från mig eller barnen. Nåväl, inte heller, men jag har fortfarande tid för henne.

Kämpar jag en förlorad kamp eller vill jag berätta?

Svar

David skriver:

Tja, den bild du målar av dig själv är en jolly bra make! Naturligtvis är det alltid möjligt att din missus skulle ge ett annat konto om saker, men det låter mig som om du försöker mycket svårt att hjälpa henne.

Det låter också som om hon verkligen är deprimerad.

Låt oss se vad Christine tycker.

Christine tillägger:

Ja, jag tror att hon låter deprimerad. Och jag har tre förslag att göra om detta.

  • Få henne att ta en titt på avsnittet Depression på denna webbplats. Det är fullt av alla sorters saker som hon förmodligen kommer att relatera till - och som kommer att hjälpa henne.
  • Föreslå att hon kallar Meet a Mum Association. Det här är en organisation för kvinnor med postnatal depression. Det låter ganska mycket som om din frus förändring av humör inträffat efter att ha tre unga barn, så jag tror att den här organisationen kanske kan hjälpa henne.
  • Slutligen rekommenderar jag att hon ser din läkare. Hon kanske behöver en kort kurs av antidepressiva medel.

Du frågar om du kämpar för en förlorad kamp. Jag hoppas verkligen inte. Det är tydligt möjligt att när din fru är mindre trött och mindre deprimerad blir ditt äktenskap väldigt bättre.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd