sexuell hälsa

Min vagina är öm efter sex


sexuell hälsa Min vagina är öm efter sex
Anonim

Fråga

Under de senaste sex månaderna har jag funnit att jag får en mycket ömt vagina omedelbart efter kön - och det tar normalt två veckor för mig att återhämta sig.

Min vagina blir kliande och mycket öm och jag har tjock gul vaginal urladdning i ungefär en vecka. Till slut går smärtan och vi kan få sex igen.

Men det blir omedelbart värre igen efter sex.

Kön är också smärtsamt. Min partner säger att han känner sig öm efter sex och har klåda men det är inte så smärtsamt och varar inte så länge som min. Vad kunde detta vara?

Svar

Det är mycket troligt att du har den ganska vanliga vaginala "buggen" som kallas Trichomonas vaginalis. Detta orsakar ömhet och en gul urladdning.

Hos män orsakar det generellt inte mycket i vägen för symtom - men din mans lilla ömhet och klåda skulle vara ganska typiska.

Lyckligtvis är "TV" lätt att härda - med ett läkemedel som heter Flagyl.

Men såväl som trichomonas finns det olika andra möjligheter, så du och din partner behöver verkligen specialiserade tester.

Så, det enda förnuftiga skulle vara att båda ska gå till närmaste genitourinary medicine (GUM) klinik och ha testerna gjort.

Jag är säker på att experterna snabbt kommer att kunna lösa problemet. Det finns ett antal GUM-kliniker i länet där du bor. Om du ringer till ditt närmaste stora sjukhus, kommer de att berätta var du ska hitta en.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd