fråga experten

Min sons ringorm kommer inte att gå undan


fråga experten Min sons ringorm kommer inte att gå undan
Anonim

Fråga

Min femåriga son har haft ringorm de senaste nio veckorna och trots att ha använt krämerna enligt vår GP, fortsätter infektionen. Området som berörs är på hans kind. Varje gång jag tror att det bara ska gå helt, verkar det återkomma (jag slutar inte använda krämerna). Vänligen kan du erbjuda några råd. Tack.

Svar

Ringorm är en svampinfektion och en kräm som innehåller clotrimazol (ett svampmedel) ska kunna bli av med det framgångsrikt från ansiktet. Du säger att ringmaskan fortsätter att komma tillbaka, men du nämner inte exakt hur plåstret på din sons kind ändras för att få dig att tro att infektionen är flaring upp. Om huden på det behandlade området helt enkelt återstår lite rödare eller brunare än huden runt den kan det bero på postinflammatorisk pigmentering, vilket innebär att där svampinfektionen har orsakat att huden blivit inflammerad kan hudcellerna producera en lite extra pigment och detta kan göra att den drabbade huden ser lite mörkare ut än den omgivande, normala huden. Detta problem kommer vanligtvis att lösa sig själv, även om det kan ta många veckor för den mörkare färgen att blekna. Det indikerar inte att ringmaskaren kommer tillbaka.

Om patchen på kinden fortsätter att bli röd, skalig och kliande kan det vara att svampinfektionen är delvis resistent mot den grädde du använder eller att det inte alls är en svampinfektion. Det finns en form av eksem som kan producera röda, kliande, cirkulära fläckar på huden och ibland kan detta förväxlas med ringorm. Om plåstret på kinden visar sådana förändringar tror jag att du måste låta din läkare titta på det för att se exakt vad problemet är.

Med vänliga hälsningar

Dr Gillian Rice, GP

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd