graviditet och familj

Min son har reflexanoxiska anfall

graviditet och familj Min son har reflexanoxiska anfall
Anonim

Fråga

Min treåriga son har diagnostiserats med reflexanoxiska anfall.

Jag har svårt att få information om detta tillstånd. Finns det en supportgrupp?

Har något barn någonsin dött av detta? Ska han vara på medicineringen?

Svar

En reflexanoxisk anfall är en typ av passform som utlöses av en tillfällig avskärning av blodtillförseln till hjärnan. Det är inte en form av epilepsi, och skiljer sig från anfallshållande attacker.

Ett reflexanoxisk anfall kan induceras av eventuella oväntade stimuli såsom smärta, rädsla eller skräck, eller till och med av ett mycket varmt eller kallt bad.

Utlösningsfaktorn gör att hjärtat stannar eller saktar dramatiskt, vilket i sin tur minskar blodflödet till hjärnan. Barnet blir lunt, faller ner och blir väldigt blekt.

Kroppen kan styva och det kan vara rubbande rörelser i armarna och benen.

Efter ett tag återställs blodflödet till hjärnan och barnet återvänder snabbt till normala, även om de kan sova någon gång efteråt.

Reflexanoxiska anfall förekommer troligen hos ungefär 8 av varje 1000 förskolebarn. De är vanligast mellan sex månader och två år, men de kan också förekomma hos tonåringar och vuxna.

Även om föräldrar ofta säger att deras barn ser ut som om de har dött under en attack, har jag aldrig hört talas om tillståndet som orsakar döden.

När det gäller behandling har vissa studier föreslagit att läkemedlet atropin är effektivt för att minska attackernas frekvens, så att du kanske vill diskutera fördelarna och nackdelarna med denna behandling med läkaren som ser efter din son.

Lyckligtvis blir reflexanoxa anfall normalt vanligare och slutar slutligen under barndomen. Ibland fortsätter attackerna till ett tidigt vuxenliv.

Om du vill komma i kontakt med en självhjälpsgrupp kan du kontakta Syncope Trust och Reflex Anoxic Seizures Group (STARS).

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Övriga frågor och svar

Mitt barn får plötsliga jerks

Min son har en nervös tic

Min son twitches

Berätta om Tourettes

Vad är anoxiska anfall?

Varför gör min son den här udda huvudrörelsen?

Orolig för vår dotters ansiktsspringning

Läkares Råd