sexuell hälsa

Min partner blev våldtagna


sexuell hälsa Min partner blev våldtagna
Anonim

Fråga

I hennes tidigare förhållande hade min flickvän en svår tid från blocket. Idag påverkar detta henne verkligen, i den utsträckning att hon inte kan klimma under samlag.

Hon har berättat för mig att hennes tidigare pojkvän fysiskt och verbalt missbrukade henne och att han brukade våldta henne. Allt detta hände i så stor omfattning att hon helt enkelt inte skulle slå tillbaka, och istället skulle tänka på andra saker medan han rapade henne.

Problemet är nu att hon inte kan stoppa sig från att göra sitt sinne att vandra av under sex. Jag skulle vilja veta hur jag kunde hjälpa henne att göra henne bättre.

Svar

David skriver:

Vilken sorglig historia! Din flickvän behöver lite rådgivning - helst från en sympatisk kvinnlig läkare som brukar hantera detta problem och vem kan undersöka henne och kontrollera att allt är bra fysiskt.

Också råd från en kvinnas grupp som hjälper offren till våldtäkt skulle vara användbar. Jag lämnar Christine för att berätta mer.

Christine tillägger:

Du borde ringa London Rape Crisis Center - och de kan peka dig i riktning mot att hjälpa dig mer lokalt. Också hjälparbete är också till hjälp och din flickvän kan ha nytta av att prata med dem.

Det finns också några artiklar som "Vem du ska kontakta för sexterapi" som kan vara användbar för din flickvän när du bestämmer vad du ska göra nästa, om kontakt med någon av eller båda stödgrupperna inte hjälper henne tillräckligt.

Det är fantastiskt att hon har en pojkvän som är så snäll och förstå och jag hoppas att sakerna blir bättre för er båda mycket snart.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd