sexuell hälsa

Min partners familj från ett annat äktenskap orsakar problem


sexuell hälsa Min partners familj från ett annat äktenskap orsakar problem
Anonim

Fråga

Min partner bröt upp med sin flickvän för sex månader sedan. De hade varit tillsammans i 12 år. Hon tog två barn i förhållandet (nu 13 och 17 år) och de har en dotter tillsammans (9 år).

Han gjorde flera försök att lämna relationen, men han återvände alltid eftersom han kände sig skyldig i barnen. Han avslutade detta förhållande över sex månader sedan eftersom han kände att han gjorde mer skada på barnen genom att stanna där. (han har inte älskat eller respekterat sin ex-partner i åratal och det fanns dagliga pågående argument, liksom den ständiga spänningen i huset gjorde honom oförmögen att visa barnen mycket omsorg eller uppmärksamhet) har situationen varit så här för år.

Cirka en månad efter att han lämnade henne gav han in till ex-partners press. Han fick inte se barnen och expartnern berättade för barnen mycket lögner om honom som gjorde dem ont och fick dem att tvivla på hans kärlek.

Han gick tillbaka för att ge den en annan gå men efter två veckor flyttade han ut igen. Jag träffade honom kort efteråt, och vi älskar en annan.

Den ex-partner ger honom en väldigt svår tid nu med barnen att trycka på honom igen. Hon säger att hon inte vill ha ett förhållande, men ber honom om sex. Hon vet att vi är i ett förhållande och hon har berättat för honom att barnen lider för mycket av denna situation och att han ska dela upp med mig. Hon har ordnat tider för att han ska se barnen och sedan avkalla den. Hon säger att om han delade upp med mig skulle allt vara bra och han kunde ha en bra kontakt med sina barn.

Förra veckan bad den 9-årige och 13-åring honom om att avsluta relationen med mig, eftersom de inte kunde hantera det tryck som fick sin mamma längre. De sa att det gör ont så mycket för att se hennes lidande, och de kan inte förstå hur han kunde göra det här för henne. Den 13-årige sa att hon inte vill ha mycket kontakt med honom eftersom hon inte kan hantera de konstanta argumenten och slåss mellan dem längre.

Några dagar senare insåg barnen ett ultimatum att de aldrig kommer att vilja se honom igen om han fortsätter till mig. Han är hjärtbruten och talar om att sluta vårt förhållande för deras skull. Han vet att han inte kan och inte vill gå tillbaka till henne, men jag tror att det är vad hans före detta partner syftar till. Från vad jag känner till deras förhållande har hon alltid använt barnen att få sitt eget sätt de senaste nio åren och det verkar för mig att hon fortfarande försöker det eftersom det alltid fungerade. Jag kan inte föreställa mig att det är bra för barnen.

Jag skulle vilja hjälpa min partner men från min egen erfarenhet skulle jag tro det är bäst för barnen om han håller ett bra avstånd från sin mamma och lämnar dem ensam ett tag. Jag menar inte att skära kontakten helt, men om han ser barnen orsakar så mycket strider tror jag inte att det kan vara bra för dem. Kanske borde han ge det tid tills deras mamma har kommit över honom? Jag vet om jag föreslog att det skulle skada honom så mycket. Han älskar sina barn och han vill inte förlora dem. Har du några förslag?

Svar

David skriver:

Så ledsen att höra om detta: det låter som en levande mardröm. Mitt bästa förslag är att du snabbt kontaktar en organisation som heter Parentline Plus.

Detta är en stödgrupp för föräldrar under stress. Du kan ringa dem på: 0808 800 2222.

Jag hoppas så mycket att de kommer att kunna hjälpa dig både genom denna hemska tid.

Christine tillägger:

Du kan också hitta det bra att läsa en utmärkt bok av Suzie Hayman som heter "Stepfamilies: överlevande och blomstrande i en ny familj" publicerad av Simon och Schuster.

Med vänliga hälsningar.

David Delvin, GP

Läkares Råd