hjärta och blod

Min näsa blöder hela tiden. Är det ett blodtrycksproblem?

hjärta och blod Min näsa blöder hela tiden.  Är det ett blodtrycksproblem?
Anonim

Fråga

Jag lider av hemsk smärta i bihålan och har nyligen fått en förkylning som accentuerar den.

Sedan förkylningen har gått har jag haft mycket ont i huvudet och näsblod.

Jag sätter ner det till slutet av förkylningen och kanske blåser min näsa för hårt, men jag har inte blåst det för dagar och ändå får jag två eller tre näsblod per dag.

Någon nämnde att jag skulle få kontrollerat mitt blodtryck, särskilt eftersom jag för närvarande arbetar 14 timmar i en stressig miljö.

Svar

Det är osannolikt att orsaken till dina näsblod (som kallas epistaxor i medicinsk terminologi) under dessa omständigheter beror på ditt blodtryck.

Du är bara 30, och det är osannolikt att de typer av tillstånd som råder för näsblod att vara ett tecken på ökat blodtryck är närvarande.

I själva verket är näsblod inte ett vanligt tecken på ökat blodtryck.

Det som är mest sannolikt händer är att efter din övre luftvägssinfektion finns det blodproppar i näsan på undersidan av näsan.

Det finns en sårbar liten knut av blodkärl som kallas "Little's area".

Det finns ofta en därmed associerad infektion i näsan, och denna kombination av infektion och engorgement gör blodkärlen lätt att blöda.

Behandlingen består initialt av behandling av eventuella infektioner. Det finns en antibiotikakräm utformad för detta ändamål som kallas Naseptin, som helt enkelt appliceras på den nedre inre sidan av näsborrarna.

Om det inte gör tricket, så behöver den lilla knutens blodknut ibland vara cauterised.

Detta är ett enkelt förfarande som vissa praktiserande läkare kan göra vid operationen, eller ibland hänvisas till en klinik för öron, näsa och hals (ENT).

Det är bäst att gå till din läkare och berätta för honom eller henne om detta.

Ditt blodtryck kommer säkert att kontrolleras bara för att se till, och förhoppningsvis kommer något att göra för att stoppa dessa irriterande näsblod.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd