sexuell hälsa

Mitt äktenskap ligger på klipporna


sexuell hälsa Mitt äktenskap ligger på klipporna
Anonim

Fråga

Mitt äktenskap ligger på klipporna, både jag och min man har pratat igenom saker - vi älskar varandra mycket men inte längre kramar, kyssar, visar varandra kärlek och vi har bara sex om en gång i månaden. Min dotter är ett år gammal.

Jag har alltid varit lite osäker. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att jag känner att jag hellre inte skulle vara här och livet skadar för mycket ibland.

Min man är en bra man men sakerna har nått en topp.

Han säger att han aldrig skulle lämna som han älskar mig laster och skulle aldrig lämna på grund av vår dotter, men han kan inte ta det faktum att jag inte visar honom någon kärlek överhuvudtaget.

Jag känner mig verkligen självisk - jag vill alltid att han ska knyta mig när vi lägger mig och jag tänker inte ens på att knyta honom.

Dessutom känner jag mig aldrig som sex, vilket är ett av de stora problemen.

Jag vill ha min sexdriva igen. Jag vet inte vart jag ska börja.

Kärlek är där men vi verkar ha tagit varandra för givet och kärlek har gått och vi vet inte hur man får tillbaka det.

Om saker inte förändras vet jag inte vad som kommer att hända - jag kan inte ens tänka på att vi delar upp, tårarna börjar och jag tror verkligen inte att jag är tillräckligt stark för att gå igenom det igen - snälla hjälp .

Finns det något jag kan ta för att starta min libido?

Jag borde nämna att jag hade en period av postnatal depression och jag har också låg självkänsla och självförtroende. Jag är inte på pillen - jag har antikonventionsspolen monterad.

Vi vill inte ha fler barn - vi vill bara ha våra gamla själar tillbaka.

Svar

David skriver:

Tja, ditt brev tyder starkt på att du är deprimerad.

Jag ber dig att gå och se din läkare denna vecka och diskutera om du ska vara på antidepressiva läkemedel.

När det gäller dina sexrelaterade problem behöver dessa diskuteras med en rådgivare.

Det måste finnas någon anledning till varför din sexdrift har försvunnit, och du måste ta reda på varför. (Depression, spelar nog en roll.)

När du bor i Edinburgh tycker jag att det bästa du och din man kunde göra skulle vara att gå tillsammans för att knyta Skottland och prata med en av deras rådgivare tillsammans.

Christine tillägger:

Ja, jag håller med allt detta med. Jag tror verkligen att du är deprimerad.

Din man älskar dig tydligt, så jag tror verkligen inte att det finns några möjligheter för honom att be om en separation eller något.

Jag undrar hur bra du har bundet med ditt barn. Du säger inte mycket om henne men säger att du inte vill ha fler barn och "vill bara ha vår gamla själ tillbaka".

Så det låter som om moderskapet kanske inte är allt du hade hoppats på - men igen, det kan vara depressionen som pratar.

Jag håller med Davids förslag om GP och Relate Scotland.

Jag föreslår också att du kontaktar Meet a Mum Association, som är för kvinnor med postnatal depression. Jag tror att de kanske kan hjälpa till och försäkra dig.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd