depression

Mitt liv har ingen mening


depression Mitt liv har ingen mening
Anonim

Fråga

Jag känner att livet inte har någon mening. Jag är ledsen och olycklig hela tiden och vet bara inte hur jag får mig att må bättre.

Jag har kommit till scenen där jag inte vill gå ut någonstans för rädsla för att träffa människor, och jag verkar inte ha någon energi eller motivation att göra någonting.

Jag har varit att se min läkare tidigare och jag berättade för henne att jag kände mig deprimerad, men hon ville inte veta, och hon gav inte heller något åt ​​mig.

Mitt tillstånd orsakar problem inom mitt förhållande med min partner, för att jag inte gör någonting för mig själv.

Men det är inte så mycket jag kommer inte som jag inte kan, för jag har inte självförtroendet.

Jag har aldrig känt så lågt och lågt som jag gör just nu.

Svar

Jag är ledsen att du känner dig så låg. Jag är också särskilt ledsen att din läkare inte kände att kunna hjälpa dig med det.

Om hon inte är en läkare som har en handhändig övning, rekommenderar jag starkt att du går tillbaka till operationen och ber om att se en av hennes andra partner.

Jag hoppas att detta kan leda till att du får några antidepressiva medel och / eller hänvisas till lite rådgivning.

Du berättar för mig att du inte kan möta att gå ut. Jag känner att du behöver nippa det här i knoppen, eller själva handlingen att lämna huset kan bli en sådan skräck för dig att du blir agorafobisk.

Så försök att uppmuntra dig själv att gå ut någonstans - någonstans som du normalt skulle trivas - minst en gång om dagen.

Jag noterar också från dina detaljer att du är ganska överviktig för din höjd. Jag kan inte undra om detta bidrar till din sorg.

Det är också en annan anledning att gå till din läkare bara om du har en underaktiv sköldkörtel, vilket kan ta hänsyn både till din tyngd och depression.

Om du upptäcker att det inte finns något fel med din sköldkörtel, då skulle jag föreslå att du anmäler dig till en organisation som Weight Watchers.

Om du gör det lär du dig att äta mer förnuftigt, vilket är en snäll och ansvarig sak att göra själv.

Du kommer också träffa andra kvinnor som saknar förtroende, men som försöker få sina liv och kroppar i form.

Detta ger dig nya kontakter och mer stimulans.

Ett annat sätt att hantera allt detta är att gå till en assertivitetsklass. Försök fråga hos ditt lokala offentliga bibliotek om de känner till en i ditt område.

Det är ingen tvekan om att du känner dig extremt låg. Men det bästa är att du vill må bättre och jag är säker på att du är beredd att hjälpa dig själv att göra det.

Vänligen försök med de saker jag har föreslagit - och gör det besöket hos en läkare som topprioritet.

Med vänliga hälsningar

Christine Webber, psykoterapeut

Läkares Råd