sexuell hälsa

Min flickvän behöver alkohol för att njuta av sex


sexuell hälsa Min flickvän behöver alkohol för att njuta av sex

"Han sprutade sig själv i ögat" (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Min flickvän och jag har varit i strid med varandra om könsmässig frekvens mellan oss. Jag insåg för en kort tid sedan att den enda gången hon accepterar mina kom-ons är när hon har druckit alkohol.

Hon håller nu med om att hon under de senaste tre åren bara har haft sex efter att ha konsumerat alkohol - och det är svårt att komma i humör utan det.

Vi är inte tunga drinkare, men innan vi vände oss brukade vi dricka fyra till fem gånger per vecka. Detta mönster av beteende följde en abort för tre år sedan.

Vad skulle vara bäst för henne och hur kan jag hjälpa till?

Svar

David skriver:

Jag känner att det första du måste göra är att inse att utsikterna till ett förhållande där parterna har mycket olika sexdrivningar är inte bra. Så kanske du behöver tänka på var det här förhållandet går.

Tyvärr finns det inget enkelt sätt att öka kvinnans libido - mer än det finns ett enkelt sätt att minska din! Men om din flickvän verkligen är villig att överväga att göra något om ditt ömsesidiga problem, skulle det vara värt att gå till rådgivning tillsammans - t.ex. hos Relate eller en familjeplaneringsklinik. Din lokala telefonbok kommer att ge information om båda dessa organisationer.

Det är möjligt att uppsägningen för tre år sedan kan ha påverkat hennes intresse för sex. Men det här är saker som behöver undersökas på djup av en utbildad rådgivare.

Lycka till

Christine tillägger:

Jag tror att tiden för din flickväns förlust av önskan - snart efter uppsägningen - är den väldigt betydelsefulla faktorn här.

I min praktik har en stor andel av de unga kvinnorna som kommer till mig med relationer eller karriärproblem i själva verket haft en uppsägning någon gång i sin senaste historia. Och jag är övertygad om att för många kvinnor, uppsägningen - även om de verkligen ville ha det - är en källa till stor upprörd länge efteråt.

Därför skrev jag en artikel som heter "Coping with termination of pregnancy".

Det skulle inte vara bra för din flickvän att gå igenom livet som inte kan möta sex om hon inte har druckit. Så jag hoppas att hon kommer att uppskatta att du försöker hjälpa henne, och jag hoppas att hon kommer att vara mottaglig för de förslag som vi har gjort.

Lycka till er båda.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd