graviditet och familj

Min dotter har mjölkintolerans


graviditet och familj Min dotter har mjölkintolerans

En hållbar framtid - en film om vårt energiarbete (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Min dotter verkar ha mjölkintolerans.

Hon utvecklar en bröstkorg och hostar när mjölk används på hennes flingor. Det rensar upp när vi använder formel.

Jag var samma som ett barn och nu kan jag bara dricka skummjölk utan att bli blockerad.

När min dotter kommer upp till ett år gammal vill vi börja ge henne kosmjölk som sin drink i stället för formeln.

Kan vi använda skummjölk och vilka näringsämnen skulle saknas om vi gjorde det? Kunde vi kompensera de saknade näringsämnena i andra ingredienser?

Vi är för tillfället i rörelse och tar ett tag innan vi registrerar hos en ny läkare.

Kan min dotter ha några tester för att kontrollera hennes intolerans?

Svar

Det är svårt att veta vilken del av ko mjölk din dotter kan vara intolerant om du känner att hon är bra att dricka barnmorska.

När en baby är allergisk mot spädbarnsmjölk eller "tröskel" -kummets mjölk, är allergin hos koens mjölkprotein och det finns i båda dessa typer av mjölk, så att byta från en till en annan skulle inte ge några fördelar hos ett barn vem har en sann ko mjölk protein allergi.

När det gäller att använda skummjölk som din dotters huvudkälla till mjölk: Den vanliga rekommendationen är att barn under fem år ska ges fullmjölk eftersom de behöver extra energi och vitamin A som det ger.

Om semi-skummad mjölk används generellt i ett hem finns inga starka invändningar mot sin progressiva introduktion från två års ålder, förutsatt att barnets totala kostintag är tillräckligt.

Skummjölk bör inte införas under fem års ålder.

Blod och hudprickprov kan göras för att bekräfta en matallergi, men du måste ha en bra uppfattning vilken komponent i kosten som misstänks orsaka allergi, och symtomen skulle behöva föreslå ett sant allergiskt svar.

Din dotter rattly chest och hosta är inte typiska för en allergisk reaktion så jag tvivlar på att konventionella allergitester skulle vara användbara för henne.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd