sexuell hälsa

Min pojkvän kan inte hjälpa till att förlora hans erektion när han försöker lägga på kondom


sexuell hälsa Min pojkvän kan inte hjälpa till att förlora hans erektion när han försöker lägga på kondom
Anonim

Fråga

Min pojkvän och jag är båda oskuld och för ungefär sju månader sedan bestämde vi oss för att bli sexuellt aktiva. Tja, vi har ännu inte sex, för varje gång han går för att sätta på kondomen, förlorar han fullständigt hans erektion.

Först trodde vi att det var för att han var nervös, var hans första gång och alla. Tydligen, strax efter att vi bestämde oss för att försöka få sex, slutade min pojkvän att vakna med morgonrörelser och om han onanerade hans erektion aldrig nådde sin normala storlek.

Vi kan inte ta reda på vad som händer. Han säger att han nu och då har en normal erektion, men inte ofta. Han är inte angelägen om att prata med en läkare.

Jag vill verkligen hjälpa honom eftersom det här problemet gör honom verkligen upprörd och deprimerad. Vad kan göra detta hända?

Svar

Jag antar att han är ungefär samma ålder som dig, som jag ser är 20.

Jag har konsulterats av unga män i denna exakta situation många, många gånger. Jag kallar detta fenomen "Condom Collase syndrome". Den mest sannolika förklaringen är den här:

  • din pojkvän var nervös att sätta på kondomen
  • som en följd gjorde "ångest" kemikalier i hans blod att han förlorade hans erektion
  • Sedan dess har han varit orolig - och det har fortsatt att störa hans förmåga att få erektioner.

Jag försäkrar dig att ångesten är den vanligaste "skyldige" i denna åldersgrupp. Men jag tror att han verkligen borde gå och se en expert om detta.

Om du är i Storbritannien är det uppenbara stället att gå till ett Brook Advisory Center för ungdomar - där de hanterar detta problem hela tiden.

Han kan ringa sin hjälplinje, eller gå till webbplatsen för råd, information och detaljer om var närmaste Brook är där du bor.

Ett alternativ skulle vara en av de olika "Ungdomskliniker" som har upprättats av lokala myndigheter i Storbritannien och andra länder.

Vår erfarenhet har emellertid varit att den stora majoriteten av unga män med "Condom collapse syndrome" kan botas om de bara frågar sina partner att unrollera kondomen på dem.

Den manuella stimulans som kvinnan tillhandahåller är vanligtvis mer än tillräckligt för att hålla penisen stel.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd