välbefinnande

Muskelstammar och stress bakom de flesta sjukdagar, finner studier


välbefinnande Muskelstammar och stress bakom de flesta sjukdagar, finner studier
Anonim

Muskelstammar och ryggvärk är de vanligaste skälen till att arbetstagare behöver ta ledigt arbete, har forskning funnit.

Omkring en av fyra dagar förlorade på grund av sjukdom hänför sig till muskuloskelettproblem, fann en studie av Mercer, vilket gör dessa till en mer populär ursäkt än virusinfektioner.

Samtidigt, medan relativt färre människor befunnits ha behövt ta ledig tid från sina jobb på grund av stress, så har de som har gjort det tenderat att vara borta från jobbet under längre perioder, avslöjade studien.

Speciellt menar forskarna att stress eller låg moral kan vara en faktor på många sjukdagar, med mer än en av tre avvikelser på en måndag jämfört med bara tre procent på en fredag, vilket tyder på att både arbetsgivare och anställda kan vara med utsikt över potentiella psykiska problem på arbetsplatsen.

Måndagssjuka och frekventa kortvariga frånvaro kan vara ett symptom på engagemang och moral hos låga anställda inom vissa grupper eller avdelningar, konstaterade studiechef Phiroze Bilimoria.

Tidigare denna månad rapporterade National Institute for Health and Clinical Excellence att psykisk sjukdom på jobbet kostar brittiska arbetsgivare runt 28, 3 miljarder kronor om året, med arbetssäkerhet som förvärrar stressproblemet på arbetsplatsen.

Läkares Råd