välbefinnande

MRSA-testet kunde minska kostnader och infektioner


välbefinnande MRSA-testet kunde minska kostnader och infektioner

Intravenösa stick: lyckas oftare! (Juli 2019).

Anonim

Ett nytt test som kan upptäcka närvaro av sjukhus superbug MRSA kan minska antalet infektioner på sjukhus och minska den höga kostnaden för att hantera sjukdomen, har en ny studie påstått.

Forskare säger att den nya tekniken, som testar för närvaro av superbug DNA i patientens swabs, kan ge resultat tio gånger snabbare. Slashing tid för att få testresultat från 72 timmar till drygt sju timmar.

Leadforskare Dr Stephen Harbath genomförde studien vid Genèves universitetssjukhus som ser 47 000 patienter in till sina avdelningar varje år.

Han sa att även om andra tester gav tillförlitliga resultat var den långa tidsperioden mellan när provet togs och när resultaten var tillgängliga gav MRSA möjlighet att sprida sig.

Dr Harbath och hans team fann att det nya testet minskade infektionshastigheten för superbugen på en intensivvårdsenhet (ICU). De såg ingen minskad infektion i kirurgiska ICU men nästan 250 patienter undvikit 1 227 onödiga dagar i isolering.

En studie publicerad i Lancet Medical Journal förra året fann att isolering av patienter med MRSA inte hindrade andra patienter från att förvärva smittan, vilket innebär att det enda sättet att stoppa spridningen av superbug skulle vara att fånga det snabbt.

Dr Harbath sade att resultaten var särskilt viktiga eftersom de flesta ICU inte har kapacitet att isolera ett stort antal patienter i alla fall.

Forskargruppen skrev i tidskriften Critical Care: "En molekylär MRSA-analys (test) möjliggör snabb identifiering av MRSA-vagn hos kritiskt sjuka patienter.

"Det kan bidra till att förbättra MRSA: s kontrollstrategier, särskilt om det är kopplat till systematisk inspektion och förebyggande isolering av nya patienter."

Som svar på figurerna sa hälso- och sjukvårdskommitténs strategichef Jamie Rentoul: "Patienter måste vara säkra på att NHS gör allt för att minimera risken för MRSA-infektioner.

"För att göra detta måste vi komma till botten av varför vissa förtroende verkar vara bättre vid hantering av sjukhusförvärvade infektioner än andra."

© Adfero Ltd

Läkares Råd