välbefinnande

De flesta barns fyrverkeriskador "förebyggbara"

välbefinnande De flesta barns fyrverkeriskador "förebyggbara"
Anonim

De flesta skador på barn som orsakas av fyrverkerier är helt förebyggbara, föreslår en ny amerikansk studie, som landet förbereder sig för de livfulla självständighetsdagen firandet den 4 juli.

Efter att ha släppt resultaten från en 14-årig studie hävdar forskare från Center for Injury Research and Policy (CIRP) att nästan 90 000 personer under 20 år behandlades för brandskador mellan 1990 och 2003.

Enligt deras uppgifter är 11-åriga pojkar mer benägna att skadas av fyrverkerier än någon annan, med de flesta skador som uppstår trots föräldraövervakning.

Gary Smith, studieförfattare och CIRP-regissör, ​​sade: "Föräldrar bör uppmanas att ta sina barn till säkrare offentliga fyrverkerier, istället för att låta konsument fyrverkerier användas av eller nära sina barn."

Den vanligaste skadorna med fyrverkerier var överraskande funna att brinna, medan skador på barns ansikten, händer och ögon var vanligare än någon annan.

Herr Smith tillade: "Barn som skadades medan de lekte med fyrverkerier utgjorde sig för ungefär hälften av skadorna."

Men Dawn Comstock, en annan av studieens författare, förklarade att det totala antalet barn som skadades under 14-årsperioden sannolikt skulle bli mycket högre.

"Det är viktigt att notera att vår studie var begränsad till skador på fyrverkerier som behandlades i akutavdelningar på sjukhus. Det faktiska antalet är definitivt högre när man överväger dem som inte sökte medicinsk behandling eller omhändertagits av andra vårdgivare, " sa hon.

© Adfero Ltd

Läkares Råd