välbefinnande

Dödligheten varierar i brittiska sjukhus


välbefinnande Dödligheten varierar i brittiska sjukhus
Anonim

En ny studie har identifierat variationer bland dödligheten i brittiska sjukhus.

Enligt undersökningen av 152 NHS Trusts var patienter på sjukhus med högsta dödsfall dubbelt så sannolikt att de skulle dö som de i anläggningarna med lägsta dödligheten.

Med hänsyn till variabler som ålder, socialt deprivation och existerande medicinska tillstånd visade forskningen att 56 förtroende hade höga dödlighet, medan 45 klassificerades som "låga" och 51 visade sig vara "genomsnittliga".

Dr Foster Research, som genomförde studien för Daily Telegraph, uppskattar att 7.400 patienter kunde ha levt om standarder förbättrades.

Forskningsdirektör Roger Taylor berättade för publikationen: "Breda variationer är oroande och anger olika standarder för vårdkvaliteten på sjukhus."

I relaterade nyheter meddelade hälsasekreteraren Patricia Hewitt nyligen en ny serie initiativ som syftar till att öka valet i NHS, inklusive en ny webbplats som heter NHS Choices.

Enligt det nya initiativet säger fru Hewitt att ortopediska patienter kommer att kunna välja från något sjukhus i landet "med ett knapptryck".

© Adfero Ltd

Läkares Råd