välbefinnande

Män "är mer benägna att dö av hudcancer"

välbefinnande Män "är mer benägna att dö av hudcancer"
Anonim

En ny rapport från Cancer Research UK har visat att män är mer benägna än kvinnor att dö av malignt melanom, den dödligaste typen av hudcancer.

Dess siffror från 2011, den senaste tillgängliga, visar att 1300 män dödas av sjukdomen varje år jämfört med endast 900 kvinnor.

Det innebär att 3, 4 män per 100 000 dör på grund av malignt melanom årligen medan motsvarande antal för kvinnor är två per 100 000, trots att samma antal diagnostiseras med tillståndet.

En av de främsta orsakerna till detta är att män är mer benägna att avstå från att söka behandling för en onormal mol eller lesion, så att cancer kan nå ett avancerat stadium innan det ses av en sjukvårdspersonal. Män är också mer benägna att utveckla hudcancer på ryggen.

Cancerforskning Storbritanniens professor Julia Newton-Bishop tillade dock: "Det verkar också vara starka biologiska orsaker bakom skillnaderna och vi arbetar med forskning för att bättre förstå varför män och kvinnors kroppar hanterar sina melanom på olika sätt."

Förra månaden fann samma välgörenhet att mer än åtta av tio personer som diagnostiserats med malignt melanom kommer att överleva sjukdomen, jämfört med bara fem på tio på 1970-talet.

Se forskningen

Läkares Råd