välbefinnande

Män: Så här påverkar en sömnbrist din sperma


välbefinnande Män: Så här påverkar en sömnbrist din sperma

Tips för att boosta testosteron (Juli 2019).

Anonim

Det finns många orsaker som du borde få minst sju timmars sömn per natt, men om du inte är övertygad av löftet om minskad stress, ökad energi och allsidig bättre hälsa, kan en ny studie bara ge dig incitamentet behöver få lite välbehövligt ögonblick.

Ny forskning har visat att brist på sömn direkt kan påverka kvaliteten på en mans sperma, vilket är en ganska stor fråga om du försöker bli gravid eller ens överväger att ha barn någon gång i ditt liv. Och innan du frågar, nej - det kan inte bara lösas genom att ha en massiv lögn. Här är vad vi vet

.

Studien

Forskare från det tredje militära medicinska universitetet i Kina analyserade spermaprover från 796 män under två år (2013-2015). De bedömde också varje deltagares kvalitet i sömnen och sömnperioden med hjälp av ett frågeformulär.

Det visade sig att sova under sex och en halv timme per natt skadar spermiernas stabilitet - sänker dess kvalitet med cirka 30%. Detta minskar risken för impregnering av en partner - och är sannolikt beroende på hur brist på sömn kan förhindra korrekt frisättning av testosteron.

Samma effekt uppfattades emellertid också när volontärerna sov för mycket. Faktum är att de som sovit i mer än nio timmar per natt mötte ännu sämre kvalitetsspermier än de som sovit - en minskning på cirka 40%. Kommenterar resultaten, sa medförfattare Dr Jia Cao:

"Det här är ny information efter vårt genomgripande konstaterande att sömntiden har en invers U-formad association med semenvolym och totalt spermier. I den föregående studien fann vi att dessa två spermaparametrar var högsta när sömnen var 7, 0 till 7, 5 timmar per dag, och antingen längre eller kortare sömn var associerad med minskningen av de två spermaparametrarna. "

Så, om du är angelägen om att odla någon gång i framtiden, se till att du får den rätta mängden Zzzs.

Forskningen publicerades i Journal of Sleep Research .

Läkares Råd