välbefinnande

Äktenskap "bra för hälsan"

välbefinnande Äktenskap "bra för hälsan"
Anonim

Äktenskapet verkar vara bra för både mental och fysisk hälsa, särskilt bland dem som har varit i ett engagerat förhållande under många år, enligt en redaktionell i studenten BMJ.

David Gallacher, en specialpraktik inom barnläkare och John Gallacher, en läsare vid Cardiff University, säger att gifta människor tenderar att leva längre än sina enda motparter, och att institutionen är "troligen värd att göra ansträngningen".

Enligt författarna tenderar kvinnor i engagerade relationer att ha bättre mental hälsa, potentiellt för att de "lägger större vikt vid relationen".

Under tiden trivs gifte män oftast bättre fysisk hälsa till följd av kvinnliga partnerns positiva inverkan på deras livsstil.

Författarna noterade dock att personer i ansträngda relationer sannolikt kommer att uppleva sämre mental hälsa än singletoner, medan ungdomar ofta är förknippade med ökad risk för depressiva symtom.

De observerade att kärlekens resa "kan vara full av faror", men att effekten av stabila långsiktiga relationer på livslängden är "väl etablerad".

Men de tillade: "Det verkar som att en viss mognad är nödvändig innan Cupid sannolikt kommer att ge en netto hälsovinst."

Läkares Råd