välbefinnande

Bor nära en bullrig väg? Det kan påverka dina graviditetschanser


välbefinnande Bor nära en bullrig väg?  Det kan påverka dina graviditetschanser

Two Classical Girls Totally Dig Boogie Woogie (Juli 2019).

Anonim

Om du vill bli gravid snart kan det vara dags att överväga mer än skolorna i ditt område när det gäller att välja ett framtida familjehem.

Det beror på att ny forskning har föreslagit att där du bor kan få stor inverkan på hur lång tid det tar att bli gravid, rapporterar New Scientist .

Det verkar som att bo nära en upptagen väg kan öka den tid det tar för kvinnor att bli gravid, vilket ökar sannolikheten att det tar mellan sex och 12 månader.

Forskare från Cancer Research Society Research Center avslutade detta efter att ha analyserat data från 65 000 kvinnor över en sexårsperiod.

Noterar att tidigare forskning har visat att det tenderar att ta i genomsnitt sex menstruationscykler för att kvinnor ska bli gravida, teamet konstaterade att trafikbullet verkar ha en oväntad inverkan.

För varje 10 decibel extra trafikbuller runt en kvinnas hem var det en fem till åtta procent ökad chans att det skulle ta sex månader eller längre för henne att bli gravid.

Intressant nog höll inte länken till kvinnor som tog över 12 månader för att bli gravida, vilket tyder på att dessa par upplevde andra faktorer som påverkar deras fertilitet.

"Vägtrafikbuller kan påverka reproduktiv hälsa", säger studiechef Jeppe Schultz Christensen i tidningen Environment International .

Det är oklart huruvida trafikbuller påverkar kvinnliga eller manliga partners, men tidigare forskning har kopplat sömnstörningar med lägre fertilitet hos kvinnor och lägre spermier hos män.

Från: Prima

Läkares Råd