välbefinnande

Lasrar kan förbättra hjärntumörkörningsnoggrannheten

välbefinnande Lasrar kan förbättra hjärntumörkörningsnoggrannheten
Anonim

En ny teknik som hjälper kirurger att se yttre gränserna för hjärntumörer kan bidra till att förbättra noggrannheten för patienter, en studie har funnit.

Forskare vid University of Michigan Medical School och Harvard University använde en laserteknik kallad stimulerad Raman scatteringmikroskopi för att visa tumörerna upp i olika färger för att markera vilken som var hälsosam vävnad och som inte var.

I möss och humana hjärnprover förbättrade metoden noggrannhet och ökade sannolikheten för att kirurger kunde ta bort alla tumörer.

I tidskriften Science Translational Medicine förklarade författarna att detta är ett stort steg framåt, eftersom läkare för närvarande ofta måste vara försiktiga med att ta för mycket vävnad bort för att förhindra hjärnskador.

Cancerforskning Storbritanniens talesman Dr Colin Watts berättade för BBC News: "Denna teknik är särskilt spännande eftersom den har potential att hjälpa oss att ta bort vävnad vid tumör / hjärnans gränssnitt från vilken återkommande sjukdom kan uppstå."

Omkring 9 000 personer diagnostiseras med hjärntumör varje år i Storbritannien, varav hälften är cancerösa.

Läs det abstrakta

Läkares Råd