hårvård

Håll ditt hår så gott om vintern

hårvård Håll ditt hår så gott om vintern
Anonim

Frostiga morgnar och vinteriga vallar förorsakar kaos med vårt hår, som kan se lång och luddig fram till våren.

Enligt den ledande brittiska hårstylisten Andrew Collinge undersökning av 1 000 brittiska personer lider 95 procent av det fulla håret och 33 procent saknar energi att sticka håret under de kalla, mörka månaderna.

Torrt hår

Torrt, stråhårigt hår är ett vanligt problem - resultatet av kallt, blåsigt väder, låg luftfuktighet och extrema temperaturförändringar, förvärras av centralvärme och överanvändning av uppvärmda hårstylningsapparater.

Håret består av tre skikt - nagelbandet, cortex och medulla, med en liten mängd vatten som ligger mellan nagelbandet och cortexen.

Men på vintern lyfter den torra luften sig i sig, vilket orsakar fuktförlust, gör håret torrt, sprött, trassigt och krusigt.

Så kan du undvika problemet?

Kändis frisyrer, Jean Noel de Casanove av Paul Marco Hair Design i Londons Belsize Park, säger att det är möjligt att hålla håret snyggt och glänsande på vintern genom att följa enkla regler.

Skampa inte varje dag, säger han.

"Använd i stället en mild, alkoholfri shampoo och lödare mindre som schampo remsor de naturliga oljorna från hårbotten."

För de med en oljig hårbotten, tvätta bara hårbotten och rötterna eller använd ett torrt schampo och tvätta bara hårbotten.

Skölj inte håret förrän det är squeaky eftersom det betyder att konditioneringsmedel och naturliga oljor har avlägsnats, vilket gör håret skört och benäget att splittras.

Konditione

"Håll håret väl hydratiserat genom att använda inloppskonditioneringsapparater", säger han.

Konditionera ditt hår efter varje tvätt och, för mycket torrt hår, låt ditt hår mellan tvättas.

Försök också använda en pre-shampoo behandling eller mask.

Använd en djup konditioneringsbehandling varje vecka för att hålla håret smidigt och fuktigt.

"Precis som din hud, ditt hår behöver en masque", säger de Cazanove.

För att göra din egen, kombinera en halv mashed avokado, en äggula och 5 matskedar kokosmjölk.

Massage försiktigt i hårbotten och lämna i 15 till 20 minuter före sköljning.

Kokosmjölk tränger in i håraxeln, förseglar nagelbandet och gillar avokado, är rik på antioxidanter - vilket skyddar håret mot fuktighet.

Coola sköljningar

Skölj håret med ljummet vatten, men byt till kallt vatten för slutsköljningen, som tätar nagelbandet och förhindrar håret att bli skört.

Tvätta håret natten före för att undvika att gå ut med fuktigt hår för att förhindra splittrade ändar.

Minska friktionen på håret genom att ha på hattar som låter luft cirkulera eftersom tunga hattar kan lyfta nagelbandet och avlägsna håret av fukt.

En satäng- eller silkeshalsduk är bra att sätta i håret på eftersom tyget är slät och orsakar lite friktion. Du kan även bära en under din hatt.

Undvik heta duschar eftersom värmen leder till fukt från håret och förstör hårets naturliga oljor.

Använd en luftfuktare hemma eller sätt en skål med vatten under dina radiatorer eftersom vinterluften är mycket torrare, avlägsnar håret av fukt och orsakar att det är statiskt.

Diet

Eftersom håret är protein behöver det bra näring och hydratisering för optimal tillväxt.

Så en balanserad kost i magert protein, frukt och grönsaker, samt hälsosamma fetter som olivolja, solrosfrön, valnötter och avokado och åtta glas vätskor dagligen hjälper alla hår att tjockna och öka glans.

Zink, som finns i fläsk, fisk, kalkon, fläsk, fisk, pumpafrön och sojabönor och livsmedel som innehåller vitamin A, som äpplen, mango och bananer, hjälper alla till att främja ett friskt hår.

Låg värme

Undvik att använda en hårtork eftersom värmen förångar vattnet under nagelbandet, vilket torkar håret.

Om du behöver använda hårtorken, använd munstyckets fastsättning, sätt den i sin coolaste inställning, håll den åtminstone 12 tum bort och applicera en skyddande anti-frizz serumprodukt i förväg.

Använd en stor rund borste och peka torken på torken parallellt med håraxeln, eftersom det här kommer att se till att naglarna ligger platta, vilket resulterar i glansigare hår.

Men på vintern är det bäst att låta håret torka naturligt eller klistra eller försiktigt pressa håret. Men gnugga inte det torrt, eftersom det lyfter naglarna, vilket leder till ytterligare fuktförlust.

Förstör inte över borsten eller kammen eftersom det skadar hårnålarna, vilket får dem att försvaga och bryta.

tips

Jean Noel de Casanove föreslår att man använder stilsorter under vintermånaderna som undviker värmeapparater.

"Om du vill ha lockigt hår, tvätta det på natten innan, använd inbäddat balsam och fläta det innan du lägger dig.

Ta bort flätorna på morgonen och du kommer att uppnå fint, vågigt hår. Eller använd icke-metalliska hårklipp för att skapa lockar.

För rakt, fint hår använd icke uppvärmda plastrullar och en fuktgivande stylingprodukt för att skydda håret.

För tjockt, rakt hår, vrid håret tillbaka i en lös hästsvans och använd en stor, icke-metallisk klämma för att fästa den.

"Om du behöver använda en uppvärmd apparat, se till att du använder fuktgivande styling spray och värmeförsvar skydd som släpar ner håret nagelbandet och skydda före styling.

Andra läser också:

Förvisa torr hud i vinter: hur du kan hålla din hud så vacker fram till våren.

Hur man hanterar ojämn hudton: vad kan du göra?

Pärlvita tänder: Vad gör dina tänder lysande?

Snarkning - ingen skrattämne: vi tittar på de bästa (och värsta) sätten att hantera snarkning.

Läkares Råd