föräldraskap

Håll lugn föräldra mantra som fungerar


föräldraskap Håll lugn föräldra mantra som fungerar
Anonim

En av de mest användbara delarna av föräldraråd som jag hört är också en av de enklaste: när du känner att tryckkokarens ögonblick kommer på, ta ett steg tillbaka från situationen (lämna fysiskt rummet om du behöver) och ge själv en stund till bara

.

andas.

"Det sätter bromsarna i en eskalerande situation innan det kan bli mer uppvärmd", säger föräldrars coach Judy Reith of Parenting People och författare till 7 Secrets of Raising Girls varje föräldra måste veta .

Det kan också vara till hjälp att upprepa en lugnande mantra till dig själv, som både en distraktion och påminnelse om att det är du som har kontroll här. Pröva dessa:

1. "Jag är mänsklig, inte en helgon"

Det är upp till dig och din partner att bestämma dina värderingar och mål som föräldrar och komma med "husregler" som speglar dessa.

"Se till att alla är medvetna om vad som är acceptabelt beteende och vad som inte är - håll det enkelt för mycket små barn, till exempel" Vi äter mat vid bordet, inte framför TV: n ", säger Judy. "Slå inte på dig själv om du ibland grillar i - när du är stressad och barnen är trötta och hungriga, gör en TV-middag inte en katastrof."

2. "Inte varje dag kan vara en händelse"

Gjorde det inte riktigt till parken? Ingen tid att göra muffins? Ibland, trots våra bästa avsikter, behöver våra barn ta en baksätet till en viktig livsadministratör. Men håll skulden: barn som utvecklar konsten att underhålla sig lär sig att bli mer självförsörjande och acceptera sådana dagar som en vanlig del av ett balanserat familjeliv, som båda är hälsosamma livsundervisning. Och så länge det här är ett tillvägagångssätt, adopterar du dig själv, följer de din ledning.

"Tänk på att involvera ditt barn i vad du gör istället för att bara känna barnspecifika leksaker eller aktiviteter kommer att hålla dem tysta", säger Judy. "Om du inte kan bära rotan ett ögonblick längre, sitta ner dem med en hög med ren tvätt och fråga dem att sätta ut strumporna medan du springer runt med dammsugaren. Mina som används spelar i diskbänken med tepåsar och plastbehållare i åldrar när de var små. "

Tillstånd att gå bort från den barn-centrerade glädje-go-round!

3. "Låt dem göra det"

Om du känner att du inte kan fortsätta göra någonting för alla en stund längre, så är det här en för dig.

"Det kan ta mer tid och ansträngning i början, men om det tar smutsiga frukosträtter i diskbänken, går hunden eller gör familjen middagen, är det dags att hålla hemlivet tippande snyggt och lära sig bäst av att titta på mamma och pappa, då gör det tillsammans och gradvis ger barnet / tonåren större ansvar så att de kan göra det själva, säger Judy.

4. "Välj dina strider"

Låsande horn med ditt barn för rädsla för att de kommer att gå överallt om du inte står fast, är en strategi som används av många föräldrar - med varierande grad av framgång. Men under ungdomsåren kan du hitta dig själv att välja hål i så många aspekter av din mellan / tonårs beteende att det är viktigt att välja dina strider så att du inte riskerar att alienera dem helt och hållet.

"Det modellerar också modigt beteende - du är säker nog att inte behöva vinna varje punkt", säger Judy. "Försök att balansera negativa kommentarer med positiva i förhållandet 10 (positivt) till ett (negativt) och kom ihåg att föräldrar och barn idag står inför många tryck utanför hemmet - från jobbet eller skolan och socialt. Om hemmet kan vara en kärleksfull och varm bas, där grundläggande behov av god mat, värme och skydd möts på ett tillförlitligt sätt med en atmosfär av vänlighet och acceptans, kommer detta också att bidra till att minska slagsmålen. "

5. "De är inte deras tantrums"

Det är tufft, men när din tvååring tränger runt på golvet och vägrar att sätta på sina skor och du redan är 10 minuter för att hämta bror från gymnasiet, kan det vara en sanitetssparare. Den raseri och raseri du känner är inte för ditt barn utan för deras beteende, och deras beteende drivs av deras biologiska utveckling - de har inte orden ännu för att uttrycka de stora känslorna de upplever, som ofta är överväldigande och skrämmande.

"Se om du kan räkna till tio, fokusera på att du älskar dem och att det kommer att passera, istället för din egen stress och frustration", säger Judy. "Med äldre barn, när de lugnat sig, kan du fråga dem vad de kan göra nästa gång de kan känna så mycket ilska som uppstår - till exempel springa runt ute, sätta på musik eller ta 10 djupa andetag. En mamma som jag vet skulle ring bara dörrklockan när hennes barn hade ett tantrum, vilket stoppade det omedelbart! "

Läkares Råd