baby och småbarn

Katie Piper bästa tips för att överleva tidigt moderskap


baby och småbarn Katie Piper bästa tips för att överleva tidigt moderskap
Anonim

Vi pratade med Katie Piper, 33, - författare, aktivist och tv-presentatör - om vad hennes första år som mamma har varit, och hur hennes liv har förändrats sedan han blev förälder till Belle, nu två år gammal och en halv mars 2014. Här är hennes bästa tips för att komma igenom (och njuta!) Vad kan ofta vara en tumultuous tid ...

1. Var modig

Sedan en skrämmande svavelsyraattack 2008 lämnade Katie ansikte med permanent ärr, har hon haft dussintals operationer behandla hennes skador. Det är av den anledningen att förlossningsavgifterna var extra speciella för henne.

"Det var fantastiskt för att jag för första gången i mitt liv äntligen gick på sjukhus för utnämningar som inte var eländiga - de var verkligen glada! Det var konstigt, doktorn skulle sluta och jag skulle vara som:" Är det det då? Det finns inga dåliga nyheter? och de var tvungna att säga till mig, "ja nej, i allmänhet får folk inte dåliga nyheter vid dessa möten." Det var väldigt coolt och ett riktigt bra sätt att omformulera mina tankar och börja se att gå på sjukhus som något som kan vara en positiv upplevelse. "

Katies inspirerande modighet - för vilken hon har blivit känd - överförs till graviditeten och de stora förändringarna som följer med det.

"Jag tror inte att jag hade mycket rädsla för att jag inte längre är rädd för medicinska saker. Utan att vara för kliché är det verkligen en annan livsförändrande situation där faktiskt ingenting kan förbereda dig för förändringarna och jag antar att jag är lära nu, på småbarnsfasan, att de förändringarna bara fortsätter att hända! "

2. Var beredd på förändring

För Katie var en av de största utmaningarna för tidigt moderskap den drastiska omvälvningen av vardagen.

"Det har definitivt varit en absolut ruttbanor, och du inser att det finns vissa extremiteter. Det är inte som att du blir en mamma och det är det. Förändringarna är konstanta - familj, livsstil, allting förändras, vilket kan vara både positivt och negativt. "

Hon lägger till:

"Jag arbetade under hela min graviditet och hade alla dessa idealer om hur det skulle vara - säger saker som" jag kommer inte att äta skräp och lägga på massa, jag kommer verkligen att kontrolleras "och så vidare. Men verkligheten var mer som "Åh min gud, jag har ett möte på en minut och jag tror att jag kommer att kräkas." Allt jag kunde göra var att äta bröd och försöka hålla mig från att vara sjuk. Jag fick morgonjuka ganska dåligt i början och sedan sänktes det och sedan till slutet kom det tillbaka. "

Katie och partner Richard

3. Ta inte sociala media på allvar

I en tid där sociala medier som Facebook och Instagram bär så mycket inflytande, bekymrar Katie att det är lätt för nya mamma att bli nedslagen och förlora förtroendet.

"Det finns så många idealistiska sociala medier inlägg av gravida människor som bär grödor och ser fantastiskt ut, men det var bara inte min resa! Jag har en filt tillvägagångssätt för alla aspekter av sociala medier genom att komma ihåg att det är en redigerad ögonblicksbild av någons liv som de väljer att utse dig. Oavsett om det handlar om moderskap, tonår, yrkesliv eller relationer, måste det tas med en nypa salt eftersom det klart är vad vi alla visar på världen, och verkligheten i våra liv är faktiskt helt annorlunda."

Hon lägger till:

"Mitt råd till nya mammor skulle troligen vara att släppa jämförelserna - och det är något som gäller allting i livet, även om du inte är en mamma. Det är så lätt att jämföra dig själv om du läser mammabloggar och tittar på produktiva Instagram av mödrar och tänkande: "Jag gör inte det", "Jag kan inte göra det" eller "är det normalt?" Det är så lätt att slå dig själv när du faktiskt är i alla delar av livet om du är den bästa versionen av dig du kan vara så borde du känna dig stolt över dig själv. "

4. Tro på dig själv

I motsats till det konkurrenskraftiga, ofta negativa, atmosfären som sociala medier så ofta främjar, är en positiv utsikter och självförtroende nyckeln till lycka i det tidiga moderskapet. Detta drabbas starkt av lanseringen av hennes debutbarnproduktsortiment "Believe" i samarbete med My Babiie.

"Namnet" Believe "handlar om att tro på dig själv. Det handlar om frihet och att kunna ansluta sig till dig själv. Jag är en massiv troende i positivt tänkande och optimism och många av de böcker jag skrev är bekräftelseböcker eller citatböcker Den typen av branding och tro - men det är ganska uppenbart - behövs ibland i livet. Vi har alla tider där vi behöver dessa påminnelser och ber om att starta dagen med andra och vara positiva. "

Många Katie mönster är inspirerade av naturen, och har en känsla av frihet och glädje - något som hon länkar tillbaka till sina egna tidiga dagar med dotter Belle.

"Jag skulle spendera mycket tid bara mig min älskling och min buggy gick någonstans jag kunde - gå till skogen, parken, high street - precis överallt kunde jag komma ut ur huset. Verkligen en mammas huvudvy för de få månaderna är bara toppen av buggy, så jag ville göra märket något speciellt, ge dem något trevligt att titta på och göra produkterna lätta att använda. När Belle föddes spenderade jag så mycket på produkter som bara var Det var tillfällen då jag bröt in i tårar på Morrisons parkeringsplats eftersom jag inte kunde stänga bagaget på den här stora buggyen. Men det visade sig vara ganska bra och ovetande bra forskning. När jag gjorde mina mood boards och designmöten skrev jag ner alla utmaningar jag hade och allt jag hatade. "

5. Faktor i någon "mig" tid

Oavsett om det kommer i form av ett varmt bad, en dagnatt eller en kvällsbehandling, är det viktigt att du tillåter dig tid - även om det innebär att du anpassar dina förlossningsrutiner för att möta dina behov.

"Jag stör inte med ett gym medlemskap längre eftersom jag helt enkelt inte kan komma till gymmet - jag har inte tid. Istället gör jag min träning hemma. Jag gör mycket HIIT-träning i köket eller jag går på uppfarten eller i trädgården. Ibland går jag att springa efter att min man kommer hem. Jag gör en jog eller 20-30 minuters sprint. Jag tycker om det. Jag har alltid använt träning som en terapi och jag använder den i återhämtning. Jag är också en stor tro på att få dessa endorfiner och har en känsla av kontroll. "

I framtiden

.

Efter att ha nått de så kallade "fruktansvärda twos" med Belle ser Katie något nytt i sin dotter varje dag.

"Belle ger tillbaka så mycket nu - hon är den här fantastiska lilla personen och varje dag när jag kommer hem finns det något nytt, något annat. Jag tror att det här är min favoritstadium faktiskt, det här steget nu. Jag säger inte att barnstadiet är lätt - långt ifrån det - men jag kan nu uppskatta hur under babystadiet du kan placera dem på ett ställe och de stannar där. Du kan gå till loo eller ringa och när du är färdig är de rätt du lämnade dem! "

Så är hon frestad att ha mer?

"Jag är en av tre, och så är min man, så vi båda har syskon som vi är väldigt nära. Jag tror att det är något jag skulle älska Belle att ha. Kanske inte just nu men om det händer kommer det att var en välsignelse. "

Katie Pipers "Believe" -sortiment av My Babiie finns på www.mybabiie.com/KatiePiper och alla större återförsäljare.

Läkares Råd