sexuell hälsa

Hur länge tar det för pillerens effekter att börja arbeta?


sexuell hälsa Hur länge tar det för pillerens effekter att börja arbeta?
Anonim

För många kvinnor är p-piller det perfekta sättet att förebygga graviditet. Fysiskt noninvasiv, allt som krävs är förmågan att komma ihåg att ta den lilla tabletten på ungefär samma tid varje dag - och du får 99% chans att undvika impregnering.

Men här är en tanke: hur lång tid tar det faktiskt innan hormonella effekter av p-piller - som ska förhindra att ett ägg släpps och därmed någon chans till befruktning - faktiskt sparka in när du börjar börja ta det?

METRO pratade med forskare från spårningsapplikationsprogrammet Clue för att ta reda på exakt hur länge du måste vänta tills du befinner dig i den kondomfria säkra zonen (där graviditeten berörs, så har detta uppenbarligen bara oskyddad sex om du är säker på att din partner är STI-fri).

"När du börjar ta p-piller, tar det 7 dagar att arbeta, " sa experterna hos Clue och gav råd: "Så du måste använda ytterligare preventivmedel (som kondomer) under dessa dagar."

NHS klargör dock att denna 7-dagars ersättning för den till arbete bara gäller om du börjar ta det kombinerade p-piller på dag sex eller senare av din menstruationscykel. Din menstruationscykel börjar på den första dagen i din period.

Om du startar det kombinerade p-piller mellan dag 1-5 i din period, rekommenderar NHS: "Du kommer fortfarande att vara skyddad mot graviditet omedelbart, om du inte har en kort menstruationscykel (din period är var 23: e eller mindre)". Om du har en kort menstruationscykel, eller om du börjar ta det senare i din cykel än dag 5, är kondomer det.

Glad att allt är klart.

Från: Cosmopolitan UK

Läkares Råd