äta nyttigt

Bara 20 minuters extra sömn kan hjälpa dig att motstå ohälsosamma begär, studieundersökningar


äta nyttigt Bara 20 minuters extra sömn kan hjälpa dig att motstå ohälsosamma begär, studieundersökningar

Raw Food Diet Documentary - part 1 of 2 (Juli 2019).

Anonim

Kopplingen mellan brist på sömn och viktökning har länge erkänts, men en ny studie tyder nu på att så lite som 20 extra minuter i sängen kan hjälpa dig att motstå ohälsosamma matbehov senare på dagen.

Forskare tittade på 42 friska människor som fick mellan fem och sju timmar att sova en natt - lite under det rekommenderade beloppet. Halvparten av deltagarna startade ett program som hjälpte dem att sova längre, vilket innebar att man undviker koffein, upprätta en avslappnande sömnrutin och inte gå och lägga sig för full eller hungrig, medan resten fortsatte med sitt vanliga (lite berövade) sömnschema.

Det visade sig att 86% av gruppen som genomförde den hälsosamma förebedsrutinen lyckades öka sömntiden med i genomsnitt 21 minuter och en månad i programmet hade sänkt sockerintaget med nästan 10g - motsvarande en halv chokladkaka eller en halv bit tårta. Deras kolhydratintag minskades också.

Dr Wendy Hall, av avdelningen näringsvetenskaper vid King's College London, där forskningen genomfördes, sa:

"Det faktum att förlängning av sömn ledde till en minskning av intaget av fria sockerarter, vilket innebär att sockerarter som läggs till livsmedel av tillverkare eller i hemlagning samt sockerarter i honung, sirap och fruktjuice, föreslår att en enkel förändring i livsstil kan verkligen hjälpa människor att konsumera friskare kostvanor. "

Så, om du försöker gå ner i vikt eller börja äta lite friskare år 2018, är det en bra idé att börja titta på ditt sömnschema. Enligt en ny rapport som beställts av Eve Sleep är det några bästa saker du kan göra när det gäller att fånga de allvarliga Zzzs

.
  • Sluta använda din telefon 37 minuter innan du stänger dina ögon
  • Gå till sängs klockan 10.39
  • Se till att din sovrumstemperatur är 16, 1 ° C
  • Sätt på rent sängkläder
  • Se till att rummet är mörkt
  • Se till att ditt sovrum är snyggt
  • Använd pyjamas
  • Läs en bok - inte en e-läsare!
  • Curl upp på din högra sida med benen krullade upp

Han studerade publicerades i Journal of Clinical Nutrition.

För mer tips, besök vår sömnsamling.

Läkares Råd