hjärnan och nervsystemet

Är det här epilepsi?

hjärnan och nervsystemet Är det här epilepsi?
Anonim

Fråga

För två år sedan började jag känna en känsla av "déjà vu", och några månader senare hade jag ett anfall samma dag jag började min period.

Det har inte hänt igen till denna månad. Jag kände igen déjà vu, då hade jag ett annat anfall

Jag började också min period. Är det här epilepsi? Har beslaget något att göra med mina hormoner?

Svar

Tack för din förfrågan, och jag känner verkligen det kräver ytterligare undersökning.

Jag är inte tydlig med exakt vad du menar med termen "anfall" men från medicinsk synpunkt hänvisar det till onormal elektrisk aktivitet i hjärnan, vilket vanligtvis resulterar i fysiska och psykiska abnormiteter som passar, onormala mönster av medvetande och förändrade känner.

Med en känsla av déjà vu, ett anfall och en cyklisk natur för ditt mönster, måste epilepsi nu absolut övervägas och du bör se din läkare så snart som möjligt för att ytterligare tester ska kunna ordnas.

Det är ingen tvekan om att vissa kvinnor med epileptisk anfall endast har problem vid eller omkring sin period och det beror på det särskilda hormonmönstret vid den tiden.

Du bör ha en specialistbedömning av en neurolog som behandlar epilepsi och detta kommer att innefatta en elektrisk spårning av hjärnan som kallas EEG samt en hjärnskanning och några enkla blodprov.

Epilepsi har signifikanta konsekvenser om det diagnostiseras när det gäller körning och andra aktiviteter. Det är därför viktigt att en noggrann diagnos görs, eftersom om epilepsi är närvarande och du har regelbundna passar bör du inte köra för närvarande.

Diskutera vad som har hänt med din läkare och detta kan sedan sorteras ut och eventuella andra anfall förhindras.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd