graviditet och familj

Är det möjligt att bli gravid två dagar före din period?


graviditet och familj Är det möjligt att bli gravid två dagar före din period?

Att bli med barn eller inte (Juli 2019).

Anonim

Du har nog många frågor om när det är möjligt att bli gravid. Hur ofta behöver du ha oskyddad sex för att bli gravid? Kan du bli gravid under din tid? Och när ska du ha sex, exakt? (Eller har du oskyddad sex, om du inte är intresserad av att ha en bebis just nu?)

Oavsett om du försöker bli gravid eller letar efter sätt att undvika graviditet, bör du veta att chanserna att bli gravida strax före din period är extremt låga.

Sanningen är, ditt bördiga fönster varje månad är faktiskt ganska liten, ungefär fem till sju dagar totalt. För att bli gravid måste man sperma en kvinnas ägg inom 48 timmar efter ägglossningen (när en kvinnas äggstockar släpper ut ett ägg). I en typisk kvinna vars menstruationscykel är 28 dagar (med dag 1 den första dagen i hennes period) sker ovulation typiskt mellan dagarna 11 och 21.

En mans sperma kan leva i kvinnans könsorgan i upp till 5 dagar, och forskning visar att den bästa tiden att bli gravid faktiskt är två till tre dagar före ägglossningen. Din chans att bli gravid sänker faktiskt ganska kraftigt efter ägglossningen.

Det sägs att det finns en liten chans att du kan bli gravid två dagar före din period. Om du har oregelbundna menstruationscykler är det en liten chans att du kan ägglossa senare under din cykel en månad. Om du inte är intresserad av att ha en bebis, är det alltid bäst att använda födelsekontroll för att vara säker.

Läkares Råd