välbefinnande

Oregelbunden hjärtslagsbehandling "för dyr"

välbefinnande Oregelbunden hjärtslagsbehandling "för dyr"
Anonim

Forskare har etablerat den imponerande effektiviteten av en elektrisk procedur som är utformad för att behandla oregelbundna hjärtslag, men har varnat för att det är för dyrt för allmänt bruk.

Forskning som publicerades idag i Journal of American College of Cardiology visar att behandling med vänster atrial kateter ablation (LACA) är effektiv för att förebygga tillståndet som är känt medicinskt som atriell fibrillation, vilket 2, 3 miljoner amerikanska medborgare lider av.

Men LACA, som fungerar genom att "zappa" de elektriska kretsarna i hjärtat som utlöser oregelbundna hjärtslag, är för dyrt för allmänt bruk bland alla som lider av tillståndet. I stället bryter rapporten ned en rad faktorer, inklusive patientens ålder och graden av risk, i ett försök att fastställa vem som behöver behandlingen mest.

"Innan LACA är mer allmänt antagen som behandlingsalternativ är det viktigt att fråga ur ett samhällsperspektiv om det är kostnadseffektivt och under vilka förutsättningar", säger Paul Chan från Michigan hjärt- och kärlsjukhus.

"Denna analys ger en konservativ modell som kan användas för att bedöma LACAs kostnadseffektivitet, eftersom mer lärs om LACA: s inverkan på strokerisk."

Dr Chan sa att deras forskning pekade på att de som är äldre än 55 år är mest benägna att dra nytta av behandlingen, påpekar att deras forskning tyder på att de med ett ökat antal riskfaktorer och de senare år hade mindre benägenhet att svara på behandlingen.

Men han varnade för att "förutom kostnaderna bör också värdet av förbättring av livskvaliteten hos enskilda patienter noggrant övervägas".

Observatörer hoppas att dagens studie kommer att hjälpa medicinsk personal att bättre fördela de begränsade resurserna av LACA-behandlingar som är tillgängliga.

© Adfero Ltd

Läkares Råd