hud och hår

Infekterad myggbett

hud och hår Infekterad myggbett
Anonim

Fråga

Min fråga handlar om min femåriga dotter. Vi åkte på semester till Jamaica i januari i år och hade alla vaccinationer som vi rådde att ha.

Hon hade en myggbett på bommen som blev smittad. När vi kom hem vår GP sa att det var impetigo.

Hon hade tre olika typer av antibiotika innan det rensades. Nu varje gång hon skär eller skrotar sig och drar blod, blir det smittat igen.

Är detta för att hon är bärare av sjukdomen?

Kommer hon att växa ut ur det och har det några långvariga effekter?

Svar

Jag tror att det som hänt här är att hon fortfarande bär den bakterie som orsakade Impetigo.

Jag tror inte att hon skulle få detta från myggan, hon kanske har plockat upp bakterien i Jamaica eller i detta land.

Vanligtvis är det en bakterie som kallas stafylokocker, och det kan vara ganska resistent mot antibiotika. Vanligtvis blir inte penicillin av med det.

Även när det rensas från huden, kan patienterna fortfarande bära bakterien. Den vanliga platsen för detta är i näsan. Det kan inte orsaka några symtom i näsan, eller ibland har patienten enstaka skorprosår.

Då är det lätt, speciellt hos barn, när ett snitt eller skrapa uppstår, för att bakteriet överförs från näsan till snittet på fingrarna.

Nästa gång din dotter får en smittad rep eller snitt, fråga läkaren om han eller hon ska göra en tappning, både av infektionen och en tappning från näsan. Det här är enkelt och kommer inte att skada din dotter.

Pinnen kan skickas till laboratoriet och bakterien identifieras. Detta kommer att hjälpa till att bestämma vad som är det bästa antibiotikumet att bli av med det en gång för alla.

Denna behandling innefattar ofta att sätta en speciell antibiotikakräm in i näsan för att bli av med bakterien från där den gömmer sig.

Din doktor kan också föreslå att din dotter har några andra enkla tester, som att testa blodet eller urinen för socker, eftersom ibland människor som får återkommande infektioner har någon bakomliggande orsak till det.

Men oroa dig inte, jag tror att det här är mycket osannolikt i din dotters fall.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd