matsmältnings hälsa

Infacol

matsmältnings hälsa Infacol
Anonim

Vad används Infacol för?

  • Lindring av buksmärta, även känd som gripe, kolik eller vind, hos både ammande och flaskmatade barn. Smärtan eller obehaget händer när barnet svaler luft medan du matar, som då blir fast i magen. Infacol är lämplig för barn från och med födseln.

Hur fungerar Infacol?

Infacol oral suspension innehåller den aktiva ingrediensen simeticon, vilken är en typ av läkemedel som kallas ett "skummedel".

Det fungerar genom att samla alla små gasbubblor som kan fånga sig i mageinnehållet. Detta bildar stora bubblor som lättare utvisas genom burping eller passerar vind. Läkemedlet fungerar lokalt i tarmen och absorberas inte i barnets blodomlopp.

Hur använder jag Infacol?

  • En droppfylld (0, 5 ml) av läkemedlet ska ges till barnet före varje matning.
  • Skaka flaskan innan du ger en dos och följ anvisningarna i bipacksedeln som medföljer läkemedlet.
  • Om efter tre eller fyra dagar din baby fortfarande verkar lida av fångad vind kan du fördubbla dosen till två droppare fulla (1 ml), särskilt på kvällen före kvällsmaten.
  • Du kan fortsätta använda Infacol i flera veckor. Om din barns symptom kvarstår eller verkar bli värre, om du ökar dosen till två droppare fulla, kontakta läkare, vårdgivare eller apotekspersonal.

Vem ska inte använda Infacol?

  • Använd inte Infacol om ditt barn är allergiskt eller intolerant mot någon av dess ingredienser. Kontrollera ingredienserna i bipacksedeln som medföljer medicinen om du vet att ditt barn lider av specifika allergier eller intoleranser.

Vad är de möjliga biverkningarna av Infacol?

  • Infacol är inte känt för några biverkningar. Om du känner att ditt barn har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda Infacol och omedelbart kontakta läkare.

Kan jag använda Infacol med andra läkemedel?

Det är möjligt att Infacol kan minska absorptionen av levothyroxin från tarmen, så om ditt barn tar detta läkemedel för sköldkörtelproblem, ge inte Infacol samma dag.

Infacol är inte känt för att påverka andra läkemedel och du kan använda den tillsammans med andra receptbelagda läkemedel eller med paracetamol eller ibuprofen (om det är lämpligt för ditt barn).

Andra läkemedel som innehåller samma aktiva substans

  • Dentinox spädbarn kolik droppar.
  • Vind eze.

Läkares Råd