välbefinnande

Förbättra din cirkulation

välbefinnande Förbättra din cirkulation
Anonim

Åderbråck påverkar tre av 10 personer på något stadium av sin livstid, med kvinnor med högre risk för lidande.

Det är ett problem som tenderar att springa i familjer, blir svårare under och efter graviditeten, och är vanligt för personer som är fött under långa perioder, såväl som i stillasittande jobb.

Åderbråck är ett tecken på cirkulationsproblem, liksom en tendens att lida av kalla fötter och händer. I en hälsosam benven flyter blodet jämnt uppåt mot hjärtat och backflödet förhindras av en serie ventiler.

När venerna förlorar sin elasticitet kan de börja bulla, skada ventilerna och låta blodet sitta i underbenet.

Detta leder till ökat tryck på dina ådror, vilket resulterar i en otrolig svullnad. Kliniska försök visar att hästkastanjfrö-extrakt kan förbättra symtomen på åderbråck, särskilt i mängden benvärk och svullnad i lidande erfarenheter, men även i andra symtom som klåda.

Hästkastanjfrö innehåller flera viktiga terapeutiska beståndsdelar, inklusive aescin, som har en toning effekt på venös vägg, som arbetar mot läckage av vätskor i omgivande vävnader.

Aescin hämmar också enzymerna som bryter ner venväggen, skyddar venen från ytterligare skador.

Ali Cullen har några bästa tips för åderbråck: "Det är viktigt att du inte stannar eller sitter i samma position under långa perioder - se till att du flyttar och lyfter dina fötter regelbundet.

Flexing kalv muskel krafter blod tillbaka upp benet till hjärtat. "Undvik röda heta bad eftersom det orsakar blodkärl att utvidga, vilket kan göra tillståndet sämre.

I stället ge dina ben en kall dusch för att utöva blodkärlen. "Om du sitter länge, böj dina fötter (dra tårna uppåt från golvet) för att utöva kalvsmuskeln.

Detta hjälper till att få blodet att röra upp benet och ta trycket från venerna. Åren behöver dagliga rörelser, oavsett om det går, simning, cykling eller till och med något mildare som yoga.

Ligga med fötterna högt över hjärnans nivå (t.ex. på en kudde) i 20 minuter dagligen. '

Andra läser:

Åderbråck: vad är åderbråck?

Simning: använd denna sex veckors träning för att skaka upp din rutin.

Yoga: Vi tittar på de olika stilarna så att du kan välja en klass som passar dina behov.

Läkares Råd