kondition

Betydelsen av hållning

kondition Betydelsen av hållning
Anonim

Hur du står och håller dig, gör inte bara skillnaden i hur du ser ut - men ännu viktigare, hur din kropp känner.

Dålig kroppshållning kan leda till många olika problem - till exempel kronisk ryggvärk, huvudvärk och till och med repetitiv stamskada (RSI).

Lårryggsmärta är en vanlig följd av dålig hållning.

Det är faktiskt uppskattat att i Storbritannien kommer upp till 4 av 5 vuxna över 16 år eller äldre att uppleva ryggsmärta någon gång under sin livstid. Varje år ryggmärg står för sju miljoner resor till en läkare.

Vi tittar på olika träningssystem som du kan göra som fokuserar på att förbättra kroppshållning, och vi delar några tips om hur du håller din kropp i perfekt anpassning vid ditt skrivbord.

Pilates

Pilates handlar om att träna människor att använda sin kärna, speciellt musklerna i magen, ryggen och bäckenet - så att de kan hålla sig rätt.

Klasser består av en serie kontrollerade rörelser och övningar som tränar kroppen för att flytta mer effektivt. Detta lindrar smärta orsakad av dålig hållning.

År av slouching, hunching och runding kan lämna oss med svaga eller ytliga muskler för att hålla oss uppe. Som sådan rekommenderas det ofta att drabbas av ländryggsmärta.

Pilates minskar också den stress vi lägger på benen, höfterna och fötterna från att stå eller flytta felaktigt.

Bra kroppshållning skapar utrymme i kroppen och tar tryck av organen. Det förbättrar muskelfunktionen, rörelseområdet i lederna och låter axlarna koppla av och huvudet rör sig mer fritt.

Yoga

Det finns många olika typer av yoga, men alla hjälper till att lindra spänningar från kroppen och återställa flexibiliteten i musklerna och lederna.

Regelbunden yoga övning utvecklar kroppsmedvetenhet, vilket gör att du kan bryta vanor och mönster med dålig hållning.

Alla typer av yoga involverar poses som sträcker musklerna och lindrar spänningen.

Yoga klasser innebär också dedikerad tid för avkoppling, vilket hjälper dig att skapa en ny spänningsfri kroppsställning.

Klassiska yogaställningar, som de som finns i Hatha yoga, är fantastiska för att hantera muskulösa obalanser och återställa balans och flexibilitet.

Iyengar yoga fokuserar på korrekt anpassning - medan dynamiska yogastilar, som Ashtanga och Rasa Vinyasa, hjälper till att utveckla kärn-, rygg- och överkroppsstyrka.

Alexander teknik

Alexander-tekniken lär oss att vi varje skapar våra egna mönster för hållning och rörelse.

Med tiden blir dessa hållningar och rörelser så djupt inblandade, vi kan ofta inte se att de får oss att flytta ineffektivt.

Alexander teknik sessioner anta en sund förnuft tillvägagångssätt för bra hållning och lära sig nya sätt att sitta, stå, andas och flytta.

Eleverna lär sig att utföra dagliga aktiviteter, med större lätthet och effektivitet, och minska det tryck de lägger på sina kroppar.

Tekniken är utformad för att befria dig från undermedvetna vanor - så att du kan använda din kropp mer effektivt och se förbättringar i hållning, andning, prestanda och hälsa.

Tekniken är inte en snabb lösning. Omskolningsprocessen tar lite tid. Men med tålamod kan du lära dig nya vanor för livet.

Feldenkrais

Genom en skonsam uppmaning och guidad touch hjälper Feldenkrais-metoden dig att utveckla en medvetenhet om kroppspositionering och rörelse, omskolning av dig själv för att flytta mer flexibelt och flytande.

Studenter av Feldenkrais lärs ut att ständigt justera kroppspositionen, med hårt arbete och ansträngning, inte är det mest effektiva sättet att förbättra kroppsställningen.

Enligt Feldenkrais-metoden är våra muskler inte avsedda att direkt stödja vår vikt och hålla vår hållning. Men de borde justera skelettet för att stödja kroppen.

Feldenkrais lär ut att en avslappnad, medveten kropp kommer att anpassa sig lätt och naturligt - så att kroppsmassan balanserar lätt på skelettet med ett minimum av muskler.

Feldenkrais syftar till att ta det hårda arbetet utifrån att uppnå rätt hållning genom att använda mjuka rörelser för att utveckla en självmedvetenhet om att i tiden kan du återfå flytande rörelse och balans du föddes med. Detta tillstånd kallas naturligt balans.

Flexibiliteten är tänkt att förbättra efter bara en session, samt ökade energi- och vitalitetsnivåer.

Hur man sitter perfekt vid ditt skrivbord i 5 enkla steg

  • Börja stående. Placera tummen på de beniga benen på dina höftben och dina föregångare på ditt pubicben. Kantla ditt bäcken, så båda benen är nivåer.
  • Sätt dig nu ner. Försök att behålla denna position, så att du håller en liten kurva vid ryggraden.
  • Placera därefter dina fötter platt på golvet, axelbredd från varandra, pekar direkt framåt. Din höfter och knän bör böjas 90 grader.
  • Nu rullar dina axlar bak och ner. Känn bröstkorgens bredd och dina skulderbladen rör sig ner på ryggen.
  • Slutligen, se till att ditt huvud kan röra sig fritt och att det finns en liten kurva på toppen av ryggraden, med öronen direkt över axlarna.

Läkares Råd