fråga experten

Jag känner mig trött och jag är inte särskilt glad


fråga experten Jag känner mig trött och jag är inte särskilt glad
Anonim

Fråga

Jag kan inte riktigt komma ihåg hur länge det har hänt men jag har märkt att jag under de senaste sex månaderna har tröttnat 90 procent av tiden.

Jag jobbar heltid i en upptagen butiksmiljö och när jag kommer hem på kvällen sjunker jag bara ner i soffan och vill inte flytta!

Jag går till jobbet och tillbaka som tar 40 minuter om dagen och jag försöker simma en gång i veckan. Jag försöker också att äta hälsosamt. Jag känner mig ibland och jag är en bekymmer.

Jag gillar inte var jag bor eller jobbar mycket och har tänkt mig att flytta tillbaka till mina föräldrar (som bor i ett annat län) och börjar igen, vilket innebär att man måste leva med dem och inte tjäna mycket pengar. Aaghh!

Tyvärr är jag hemsk för att fatta beslut och är rädd för konsekvenserna om jag gör fel.

Frågorna jag vill fråga är "Vad kan jag göra för att sluta känna mig så trött? Är det här normalt? Hur kan jag sluta oroa mig för konsekvenserna av de beslut jag fattar?

Svar

Dilemma, inre konflikter, push-pull önskningar - alla är trötta - de dränerar oss.

Det faktum att du har nämnt både tröttheten och frågan om beslutsfattande i samma fråga är inte en slump.

Upplösning av de inre konflikterna tillåter dig att fatta beslut och sluta dränera på dina resurser.

Så, hur fattar du ett beslut?

Jo, det som håller oss tillbaka från att välja är rädsla - rädsla för konsekvenserna av beslutet, rädsla för att göra det "fela valet" eller att inte göra det "bästa valet".

Saken är att det inte finns några "fel" eller "bästa" val - det finns bara olika. Det är faktiskt omöjligt att känna till framtiden och det är omöjligt att veta alla konsekvenser av val - både vägarna och vägarna som inte tagits.

Det finns ett par saker du kan göra. Vad sägs om nutiden? Hur är din dag idag? Är det givande, uppfyllande och kreativt? Nej? Varför inte? Vilka gränser hindrar det från att vara så? Vad sägs om dina drömmar? Vad skulle du göra om du kunde göra någonting med en garanti för framgång? Vilka steg kan du ta imorgon för att ställa in mot de här drömmarna?

Fråga dig själv vad du verkligen önskar i livet och väga upp sannolikheten för att få dem om du stannar eller om du går. Allt har sin positiva och negativa egenskaper.

Du vet redan dessa svar - du behöver bara klargöra dem - skriv ner dem - lista fördelarna och nackdelarna och matcha dem mot dina drömmar.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd