kondition

"Jag skulle springa men" ... övervinna ursäkterna att inte träna

kondition "Jag skulle springa men" ... övervinna ursäkterna att inte träna
Anonim

Ursäkter, ursäkter

.

vi visar dig hur passande träning i din livliga dag kan vara lätt.

"Jag har inte tid"

Dela upp det

Att hitta stora bitar av träning "me-time" kan vara svårt - men den goda nyheten är att det inte finns något behov av att slog ut det för en timme i taget.

En studie från John Hopkins School of Medicine fann att kvinnor som utövas i tre 10-minuters slots hela dagen förlorade mer vikt än de som utövade i 40-minuters bitar.

"När du har en extra 15 minuter, alternativ övre och nedre kroppen övningar; gör 20 sittplatser, knäböjningar, push-ups och lungor - men vil inte ligga i mellan, eftersom detta saktar din hjärtfrekvens och hastigheten där du bränner kalorier, "berättar tränaren Matt Roberts.

Var en tidig fågel

Ibland handlar det inte om att sakna tid - det är rätt tid.

Planering av kvällsövning kan vara problematisk, eftersom du kanske arbetar sent, har en händelse eller bara är för trött.

Så varför inte överväga att träna på morgonen? Du kommer inte bara att vara 90 procent mer benägna att hålla fast vid det, men du bränner också upp till tre gånger mer fett, säger forskarna på www.healthguidance.org.

Vetenskapen bakom den är att din kropp brinner av kolhydrater medan du sover och så måste du tappa in i fettreserver för energi nästa morgon. Plus du kommer att spränga med endorfiner hela dagen.

Ansiktsfakta

Sanningen är att de flesta av oss har tid - det handlar helt enkelt om att få passformen en prioritet.

Experter anser att träning ska omfatta 5 procent av våra vakna timmar - eller med andra ord 42 minuter av 14 timmar.

Börja leta efter sätt att införliva tillfällig träning - ta trappan, inte hissen; gå ur röret ett stopp tidigt; vilket gör att du tar en promenad vid lunchtid - och du blir förvånad över hur snabbt minuterna lägger till.

"Jag är för trött och saknar motivation"

Spela den

Gör en spellista med din favoritmusik för att motivera dig. Det låter enkelt men det finns en vetenskap till den.

Musik har visat sig öka psykologisk upphetsning och kan vända kemikalierna i din hjärna som orsakar trötthet. Inte bara det men det ökar serotonin (lyckohormonet) samtidigt som det hjälper samordning.

Partner upp

Att träna med en vän är roligare och det kommer att fördubbla dina chanser att klibba med ditt träningspass också.

"Det är bevisat att gruppövning är en bättre motivator eftersom det producerar mer endorfiner än att träna på egen hand. Dessutom kommer du att känna dig dålig om att låta en vän nere, så du kommer sannolikt att hålla fast vid din träningsplan.

Varför inte starta tennis? På det sättet om en av er släpper ut, kan det inte spela, så du är båda troligt att fortsätta att hålla slut på affären. "

Skriv ner det

Det är en sak som vill träna, men studier visar att skriva ner dina mål kommer att göra dig 10 procent mer benägna att uppnå dem.

Personlig tränare Robert Bray föreslår att man håller en övningsjournal och noterar precisa mål och tidsfrister (till exempel ett kommande tillfälle eller semester). Men var förnuftig; att förlora 1 till 2 kg per vecka är realistisk; men 4 kg per vecka? Inte så mycket.

Ta det lugnt

Om tanken på att dra din trötta kropp bort från TV: n är för mycket, gör det inte. Försök att träna framför telly.

Robert Bray föreslår att du ligger på din rygg och gör buk crunches, "planken" och "benhöjningar" för att fungera i magmusklerna.

Gör dessa i 15 minuter, tre gånger i veckan och du kommer att bränna 600 kalorier - motsvarande två Cadbury chokladstänger.

"Jag har inte råd med det"

Hoppa över gymmet

Tänk gymavgifter är en ursäkt för att inte träna? Bra försök.

Köp ett billigt hopprep och gör fem kvarter med tre minuter över TV: n för att fungera varje muskel i kroppen och bränna upp till 600 kalorier i timmen.

Eller prova kraftig promenad. "Om du hållit din diet exakt samma men kraften gick varje dag i upp till en timme, efter ett år skulle du förlora en fettsten, säger personliga tränare Mark Anthony.

Få Google passform

Det finns massor av online träningspass tillgängliga - och många är gratis.

Försök www.netfit.co.uk för tips, näringsråd och fitnessvideor, eller www.virtualgym.tv för en månad gratis prov för bara 1 kr.

Groupon.com (www.groupon.com) för tips, näringsråd och fitnessvideor, eller www.virtualgym.tv erbjuder också en guide till rabatterade träningskurser runt om i Storbritannien, och om du vill ha en personlig tränare (utan kändisstorlek prislapp), ladda ner soffan till 10k iPhone app, som kommer att ge ett 13-veckors löpande träningsprogram.

Denna artikel uppträdde ursprungligen på Allaboutyou.com

Andra läser också:

Top to toe anti-aging övningar: övningar för att sätta tillbaka klockan

Hur får man en smalare mage: önskar du kan whittle din midja?

Läkares Råd