sexuell hälsa

Jag vill ha sex med min man - men min kropp kommer inte att släppa mig

sexuell hälsa Jag vill ha sex med min man - men min kropp kommer inte att släppa mig
Anonim

Fråga

Jag är kvinnlig, och jag är i ett mycket lyckligt förhållande. Jag älskar min partner men jag har detta mycket pinsamt problem som jag känner att jag inte kan se min doktor om.

Jag vill alltid ha sex, men när det kommer ner till det fryser jag bara och jag känner så att jag inte kan andas.

Om jag försöker få samlag kan det bara inte hända när min vagina klämmer fast. Jag blev sexuellt missbrukad när jag var liten tjej och det har förmodligen fått mycket att göra med det. Jag har sett en rådgivare om missbruket, vilket har hjälpt mig på många sätt, men jag kan fortfarande inte ha sex med min partner och det får mig verkligen ner.

Min partner är en väldigt kärleksfull och omtänksam person och lägger aldrig på mig att ha sex. Jag vill ha sex men min kropp kommer inte att släppa mig. Kan du snälla ge mig några råd, eftersom jag inte vet var du ska vända?

Svar

David skriver:

Ledsen att höra om detta. Din berättelse föreslår starkt att du har vaginismus. Detta är en ofrivillig "åtdragning" av musklerna när sex försöker. Du kan läsa mer om det genom att läsa en artikel som vi skrev kallad "Smärtsamt samlag (dyspareunia)".

I ditt fall är problemet troligen på grund av det missbruk som du utsattes för. Nu är experterna i att hantera detta tillstånd en grupp av särskilt utbildade kvinnliga läkare som arbetar främst i familjeplaneringskliniker. Om du tittar i telefonboken hittar du ett familjeplaneringskliniknummer. Ring upp dem och berätta för dem att du vill konsultera en läkare som är medlem av institutet för psykoseksuell medicin. Det finns en bra chans att de kommer att kunna bota dig.

Christine tillägger:

Det kan vara bra att du läser en bok som har hjälpt otaliga kvinnor som missbrukades som barn.

Det är "Breaking Free" av Carolyn Ainscough och Kay Toon, publicerad av Sheldon press. Internet bokhandlar tenderar att sälja det till ca 11 £. Det andra är det här: kanske behöver du mer rådgivning - eller kanske rådgivning från någon annan.

Som David har föreslagit kan en kvinnas familjeplaneringsläkare vara den allra bästa hjälpen. Men om du vill ha någon annan hjälpkälla kan du kontakta National Association for People Abused in Childhood (NAPAC) på deras hjälplinje som är 0800 085 3330.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd