sexuell hälsa

Jag vill ha sex men jag missbrukades som jag barn

sexuell hälsa Jag vill ha sex men jag missbrukades som jag barn
Anonim

Fråga

Jag har anorexia nervosa och depression eftersom jag blev utsatt för sexuella övergrepp i flera år som barn. Jag har mycket problem med relationer och kön.

Jag har nyligen blivit involverad i en 31-årig man. Han bryr sig om mig och förstår mig, men mitt problem är att jag känner mig så illa om allt. Jag tycker fortfarande att det är så fel.

Vi har inte haft sex eftersom han vet vad som hände med mig och han förstår och väntar. Men jag känner mig så skyldig och jag vill inte ha det för honom. Jag hatar fortfarande min kropp, jag känner mig så grym inifrån och ut, jag vill inte att han ska se mig eller röra mig på det sättet.

Jag vet bara inte vad jag kan göra åt det. Jag älskar honom och han älskar mig. Jag kan bara inte göra det med honom. Jag vill inte fortsätta lägga på den på grund av mig. Jag vill ha sex med honom men mitt sinne säger att det är fel så jag kan inte göra det. Jag vet inte vad jag ska göra.

Svar

David skriver:

Jag är så ledsen att höra om alla dessa problem. Du behöver akut specialistrådgivning. Jag är inte säker på om du får någon rådgivning för din depression, och om missbruket har nämnts för någon. Men jag känner att du behöver se någon som specialiserar sig på att se vuxna överlevande av sexuella övergrepp mot barnet. Låt oss se vad Christine säger:

Christine tillägger:

Jag håller med om att du behöver specialisthjälp. Jag tycker också att du borde försöka sluta skämma bort dig själv för detta. Du älskar din man - och han älskar dig - vilket är underbart. Men ditt motstånd mot sex är inte ditt fel. Det är på grund av det förflutna. Så snälla fortsätt inte att ploga och tro att du kan tvinga ditt sinne att förändras. Det kommer att förändras - men jag är säker på att du behöver någon expertbehandling för att få det att hända.

Eftersom du bor i London finns det många alternativ. På många av de stora sjukhusen - särskilt Maudsley i södra London och Whittington i norr finns det utmärkta psykoseksuella enheter där läkare och terapeuter har erfarenhet av att hjälpa vuxna överlevande av sexuellt övergrepp. Men för att komma till en av dessa behöver du ett hänskjutande från din läkare.

Du nämner inte vilken typ av relation du har med din läkare, men om du inte hittar din läkare till hands, så är det första du behöver göra att byta till någon du kan prata med.

Hänvisningen till en specialiserad enhet kan ta tid, så under tiden föreslår jag att du gör en tid på din lokala familjeplaneringsklinik. Doktorns läkare kommer att ha stött på och hjälpt andra kvinnor som har liknande bakgrund till din - och de kommer att göra allt de kan för att hjälpa dig. De bör också veta om det finns en lokal grupp för kvinnor som har en bakgrund av sexuella övergrepp. Ofta i en sådan grupp är den mest enorma hjälpen. Det hindrar dig att känna dig så isolerad och ger dig mycket behov av stöd.

Jag föreslår också att du kommer i kontakt med Eating Disorders Association. De är experter i att äta problem, och de kan erbjuda utmärkt hjälp och stöd. De vet också mycket om sexuella övergrepp eftersom så många människor med ätstörningar blev sexuellt missbrukade som barn. Det finns också en artikel om "Eating disorders" på webbplatsen.

Slutligen har två kvinnosykologer, som i flera år arbetat med kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp som barn, skrivit en underbar bok som har hjälpt otaliga överlevande. Det heter "Breaking Free" och är av Carolyn Ainscough och Kay Toon.

Vi är mycket nöjda med att du mailade oss och hoppas att du nu kan vidta ytterligare åtgärder för att få den specialisthjälp du behöver.

Bästa önskningar för en lycklig och uppfylld framtid.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd