lever, njure och urinvägar

Jag urinerar ofta


lever, njure och urinvägar Jag urinerar ofta

SIGNE STYLAR MIG!! + JAG KISSAR PÅ MIG (rätt ofta:))) (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Ända sedan min dotter födde nästan nio år sedan urinerade jag ofta.

Om varje halvtimme, och ungefär fyra till fem gånger per natt.

Jag dricker inte mycket vätskor under dagen; Jag skulle gissa om 24oz. Jag dricker mest apelsinjuice, läsk och mjölk.

Kan du ge mig en uppfattning om vad detta kan vara?

Svar

Tack för din fråga om det besvärliga problemet med urinfrekvens. Du nämner inte att du lider av andra relaterade symtom.

Men frekvens kan ofta förknippas med "brådskande" (ett plötsligt behov av att passera urin) och svårighet att kontrollera blåsan i den grad att man kan vara inkontinens.

Om du är orolig för dessa symtom så rekommenderar jag att du söker hjälp från din läkare eller praktiserar sjuksköterska.

Urinersymptom är mycket vanligt, och många människor söker inte hjälp på grund av förlägenhet. Blåsan töms via urinröret genom sammandragning av den vanligtvis avslappnade "detrusor" muskeln som utgör blåsans vägg.

Lägre urinvägssymtom som problem med frekvens, brådska och uppe på natten för att passera urin är vanligen relaterade till en irriterande urinblåsarmuskel (även kallad detrusorinstabilitet).

En instabil detrusor samverkar också i mellanrummen. Detta medför höga tryck i blåsan som kan upplevas som brådskande och ger upphov till urinläckage.

Din läkare kommer att vilja utesluta en infektion som kan förvärra situationen och utesluta eventuella lokala orsaker till irritation av urinblåsan genom en enkel undersökning.

Ibland kan urinfrekvensen uppstå på grund av tryck som utövas på blåsan från bäcken eller buken, men det är osannolikt med tanke på hur lång tid problemet har varit.

Undvik koffein och alkohol kan hjälpa eftersom dessa läkemedel kan irritera blåsan, liksom vissa receptbelagda läkemedel. Din läkare kan känna det nödvändigt att hänvisa dig till en kontinensrådgivare som kommer att bedöma dig och ge råd om den bästa behandlingen.

Att bara omskole blåsan genom att lämna allt längre perioder mellan rubbning är till hjälp för de flesta kvinnor med de symptom som du beskriver. Ibland kan läkemedel användas för att hjälpa till i denna process.

Sällan en brist på hormonet som kontrollerar kroppens vattenbalans kan resultera i urinfrekvens och törst.

Detta är osannolikt i ditt fall på grund av hur länge du har haft symtom, men det är något som din läkare kan undersöka igen.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd