sexuell hälsa

Jag är en kille som känner sig så värdelös


sexuell hälsa Jag är en kille som känner sig så värdelös
Anonim

Fråga

Min fru slutade älska mig för mer än 10 år sedan. Vi är fortsatt goda vänner och är båda engagerade i att föra våra barn i en omtänksam och glad miljö. Atmosfären i vårt hem är varmt, och för världen utanför måste vi verka som en idyllisk familj.

Min fru är inblandad i en annan man och det har varit situationen i några år.

Vi har försökt att hantera krisen i vårt förhållande på ett moget sätt och verkar acceptera saker som de är. Jag är ägnad åt mina barn och har inte förlovat någon annan relation. Det verkar vara fel att göra det, men jag känner mig alltmer frustrerad, känslomässigt och sexuellt, och också oattraktiv och olovlig och värdelös.

Svar

David skriver:

Jo självklart är du inte "oattraktiv, olovlig och värdelös". Otvivelaktigt tror du att du är, och det här föreslår starkt för mig att du kan vara deprimerad.

Jag uppmanar verkligen dig att gå och se din egen läkare och diskutera med honom eller henne om du behöver en kurs av antidepressiva medel. Men låt oss se vad Christine säger.

Christine tillägger:

Jag är så ledsen att höra om din situation. Det låter som om - trots allt - älskar du fortfarande din fru. Så det måste vara ledsen att vara under samma tak som henne, men känner att hennes kropp och hennes kärlek är av gränser, som det var. Detta skulle slå på förtroende för någon, tro mig.

Jag känner vad du ska göra nu är att aktivt bygga upp ditt eget självkänsla. För att göra detta rekommenderar jag att du börjar med en bok: "Övervinna låg självkänsla" av Melanie Fennell, pubiserad av Robinson.

Min känsla är att om du börjar tro på dig själv mer, kommer du att se en väg framåt för dig själv mycket tydligare.

Du säger att din nuvarande situation har pågått i 10 år. Det här är en mycket lång tid. Jag är ganska säker på att du är en man med enorm kärlek att ge, och en man som är mycket älskling. Jag tycker också att du är otroligt anständig. Massor av killar skulle ha gått ifrån denna mardröm år sedan. Det stora är att dina barn har en varm och säker uppfostran. Och jag hoppas att du tar stor komfort från det.

Men dina barn kommer inte att vara hemma för alltid. Och jag tror att du måste börja förbereda dig nu för ditt framtida liv. Du är fortfarande bara 43. När det gäller att ha ett annat lyckligt och uppfyllande förhållande har du väskor med tid på din sida och det är viktigt att du tror det.

Så, när du läst boken, så är mitt nästa förslag att du börjar ha lite mer av ett socialt liv utanför äktenskapet. Detta kommer att öka din moral och få dig i praktiken för att skapa ett nytt liv själv. Jag föreslår inte att du börjar dansa på det här steget, bara gå ut mer och träffa massor av båda könen.

Du kan göra det genom kvällskurser, eller genom en politisk organisation, eller genom aktiviteter som gym eller linjedans eller vad som helst.

Så, fundera på vad du verkligen skulle vilja göra och ordna med din fru för att du ska ha mer tid för ditt sociala liv. Det låter som om hon har gott om tid för henne.

Jag skulle vilja tro att du och din fru kunde på något sätt stryka ut dina svårigheter och hamna ihop. Jag fruktar att det här inte låter troligt. Men det vore bra om du kunde se vilken bra man du är och acceptera att du kan ha ett förhållande igen och en bra på det.

Det skulle också vara bra om du kunde börja njuta av ditt "enda" liv mer i förberedelse för den tid då du kommer att vara redo att skapa ett nytt förhållande.

Jag är säker på att du har varit genom fullständigt helvete. Men snälla lägg dig själv först för en förändring och börja leva lite.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, psykoterapeut och sex och relationer expert

Läkares Råd