lever, njure och urinvägar

Jag är deprimerad över att vara överviktig och väta sängen


lever, njure och urinvägar Jag är deprimerad över att vara överviktig och väta sängen

Das Phänomen Bruno Gröning – Dokumentarfilm – TEIL 2 (Juli 2019).

Anonim

Fråga

När jag blev gift för 3 år sedan var jag en attraktiv storlek 12.

För ungefär ett år sedan började jag lägga på mycket vikt. min man lämnade mig eftersom han sa att han inte hittade mig attraktiv längre.

Sedan dess har jag blivit mycket deprimerad och har börjat väta sängen.

Detta har börjat hända varje natt och jag kan inte kontrollera det. Detta är mycket pinsamt. Hur kan jag stoppa det här?

Jag är orolig att om jag har sex med en annan man kan jag blötlägga mig själv efteråt medan jag sover.

Svar

Tack för din fråga.

Jag är så ledsen att höra om din olyckliga situation för närvarande, men jag är övertygad om att du kan vända ditt liv och återigen känna dig attraktiv och säker på framtiden.

Du kan verkligen bli deprimerad när du klandrar dig själv för att ett förhållande misslyckas.

Jag är säker på att det hände helt enkelt för att det inte var tänkt att vara, inte för att du plötsligt blev oattraktiv, så snälla sluta skylla dig själv.

Du är redan oroande för problem som kan uppstå i ett annat förhållande och det måste vara mycket svårt att ens överväga att starta en annan relation med denna grad av ångest och depression.

Här tycker jag var du borde börja. Din vikt är utan tvekan det största problemet, för vid 20 sten löper du inte bara risken för framtida ohälsa från högt blodtryck, diabetes, gemensamma problem och hjärtsjukdom, men du begränsar också ditt potentiella val av framtida ryttare.

Tyvärr lever vi fortfarande i ett sizeistiskt samhälle, och du vet själv att du troligen kommer att anses vara mer attraktiv i storlek 12 än vid storlek 18.

Din vikt orsakar också inkontinensproblemet, eftersom bäckensbottenmusklerna, som stöder blåsan och ger dig kontroll över urinflödet, har försvagats av din övervikt.

Med andra ord, att förlora flera stenar i vikt kommer att ha enorma fördelar för dig, inte bara fysiskt utan också psykiskt.

Du behöver lite professionell hjälp med detta, eftersom du redan vet att vikt är ett problem men på grund av ditt problem har du inte kunnat motivera dig själv och klara det.

Din läkare kan hänvisa till en dietist eller nutritionist och sjuksköterskan kan väga dig regelbundet för att övervaka dina framsteg. Ansluta till en bantningsklubb lokalt, som en Rosemary Conley-klass eller viktvaktare är också en bra idé.

Om det behövs kan din läkare ordinera läkemedel som hjälper dig att minska din aptit eller genom att minska mängden fett du absorberar från vad du äter.

Glöm inte att depression och övervikt ofta går hand i hand och du kan inte behandla en utan den andra. Var positiv och leta efter den hjälp du förtjänar idag.

Försök att visualisera dig själv hur du vill vara på ett års tid. Fokusera på den bilden och gör ditt bästa varje dag för att uppnå det.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd