lever, njure och urinvägar

Jag har problem att urinera


lever, njure och urinvägar Jag har problem att urinera
Anonim

Fråga

Jag hade sex för första gången för en vecka sedan och sedan dess har jag haft problem med att avsluta urinering.

Först sticks det när jag urinerade. Det är inte så mycket nu, men när jag har urinerat känner jag mig fortfarande som om jag behöver gå mer, men ingenting kommer ut och det är smärtsamt när jag försöker.

Jag kan inte riktigt se att detta kan vara en sexuellt överförbar sjukdom (STD) eftersom vi praktiserat säkert sex och använde kondom. Även om jag gav oralt sex utan en! Jag är bara inte säker på att det här kan kopplas på något sätt?

När jag var yngre, ungefär sju eller åtta, brukade jag lida ganska dåligt med blåsor, så kan det vara så?

Vänligen kan du hjälpa mig och tycker du att det skulle vara värt ett besök till min GP?

Svar

Din irriterande vattenverk symptom är typiska för de som upplevs på grund av akut blåsinflammation som uppstår med cystitis.

Även om du praktiserat säkert sex med kondom, kan det mekaniska samspelet mjölka bakterier upp i röret som kommunicerar med urinblåsan (urinröret), vilket leder till infektion och inflammation.

Ofta avviker symtomen spontant, men efter en vecka med problem skulle det vara värt att besöka din sjuksköterska med ett tidigt morgonprov av din urin för testning.

Du kan behöva behandling med en kort tre dagars antibiotikakurs för att rensa upp saker.

Utan att önska att arbeta med dina omständigheter, var tillståndet en gång kallat "smekmånadcystitis" och sannolikheten för att den återkommande minskar med tiden.

I ditt fall kan det faktum att du lider som barn leda din läkare att utföra en eller två enkla undersökningar för att kontrollera om dina njurar fungerar tillfredsställande och allt är bra.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd