sexuell hälsa

Jag har aldrig klimatiserat


sexuell hälsa Jag har aldrig klimatiserat
Anonim

Fråga

Jag är 31. Jag blev nyligen gift för andra gången. Jag känner att jag är besviken på min nya man, som jag aldrig har haft orgasm i mitt liv.

Han är mycket uppmärksam, men jag tycker att det här är något jag aldrig kan uppnå. Vi tänker på att prova Viacreme. Tror du att detta kan hjälpa vår situation?

Om du tycker att det här är psykologiskt, finns det några råd du kan erbjuda som kan hjälpa mig?

Svar

David skriver:

Nej, jag tror inte riktigt att Viacreme ska lösa ditt problem.

Det är en kräm som hävdas av tillverkarna att öka klitoriskänsligheten. Faktum är att det nyligen (2010) döptes till "Alura".

En bra sak är att priset har sjunkit under de senaste åren.

Statistiskt är oddsen att ditt problem är ett psykologiskt "block" för att nå orgasm - och det är ganska vanligt hos kvinnor.

Du behöver hjälp för att räkna ut orsakerna till att du har nått 31 utan att lära dig hur man ska komma.

De uppenbara ställena att gå för den här hjälpen skulle vara:

  • en av de många familjeplaneringsklinikerna som är verksamma i ditt län, även om de har mycket långa väntelistor i dessa dagar
  • ett Relate Center (numret finns i din telefonbok).

Du kan också ha nytta av amerikansk expert Betty Dodsons DVD "Selfloving", som lär kvinnor hur man når orgasm genom onani.

Den är tillgänglig från sexbutiker och postorderföretag. Men varnas: det är väldigt öppet!

Christine tillägger:

Förutom ovanstående råd - som jag hoppas du tar - kan jag bara föreslå att du också tittar på en artikel som vi skrev som finns på den här sidan? Det heter "Har du problem med att nå orgasm? En guide för kvinnor ".

Jag hoppas att sakerna förbättras inom kort. Men snälla får inte alltför hängt på allt detta. Det viktigaste är kärleken och kompaniet du delar med din man.

Men jag håller med om att om du kan lära dig att ha climaxer också - det blir jolly bra och ett mycket spännande tillägg till kärlekslivet du redan har.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd