hjärta och blod

Jag har högt blodtryck är det säkert att ta ginkgo biloba?

hjärta och blod Jag har högt blodtryck  är det säkert att ta ginkgo biloba?
Anonim

Fråga

Jag har lider av högt blodtryck i ungefär fem år nu, efter att ha fått höra att det var ganska högt för min ålder vid tiden.

Nyligen har jag haft mitt blodtryck övervakat av min läkare; det är tydligen fortfarande för högt.

Min fråga är detta: är det säkert att fortsätta att ta min ginkgo biloba vitamin tablett, med tanke på mina läkare oro över mitt höga tryck?

Jag tar också ginseng tillskott.

Svar

Det verkar inte vara något problem att ta ginkgo biloba som en enda tablett med högt blodtryck.

Ginkgo biloba har undersökts som en behandling för Raynauds syndrom (ett cirkulationsproblem som vanligen påverkar händerna och ibland fötterna) och minnesproblem hos äldre.

Ginseng har dock visat sig ha en koffeinliknande effekt och rekommenderas inte för användning antingen med stimulanter (inklusive koffein) eller antipsykotiska läkemedel.

I studier på människor som tog långsiktiga ginsengtillskott var det ginsengfria perioder av två till tre veckor, var och en till två månader.

Eftersom du tar båda typerna av vanligt tillgängligt ginseng kan det vara en bieffekt som bidrar till ditt blodtrycksproblem.

Jag föreslår att vi avvisar tillskottet under nästa månad eller två och ser vad som händer med ditt blodtryck under de kommande tre till fyra månaderna.

Jag skulle dela din vårdgivares bekymmer eftersom det är relativt ovanligt att en kvinna i din ålder utvecklar ett signifikant problem med blodtrycket så jag rekommenderar att han eller hon tar råd om ytterligare behandling av ditt problem.

Jag hoppas att du lyckas få ditt blodtryck under kontroll snart.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd