lever, njure och urinvägar

Jag går ofta på toaletten över natten

lever, njure och urinvägar Jag går ofta på toaletten över natten
Anonim

Fråga

Jag går på toaletten för att urinera ganska ofta.

Det förekommer huvudsakligen under natten. Jag har vaknat mellan två och fyra gånger varje natt under den senaste månaden som behöver gå på toaletten, jag kan hålla den i, men jag vaknar med magont.

Vad kan jag göra för att förhindra att jag behöver toaletten under natten?

Svar

Om behovet av att passera urin så ofta har utvecklats ganska plötsligt för en månad sedan, skulle det vara en bra idé att ordna för att se din läkare att försöka fastställa varför detta kan vara.

Din läkare vill fråga dig några frågor och kommer noga att undersöka dig. Ta ett urinprov med dig så att din läkare kan testa den för att leta efter infektion och att utesluta diabetes.

Infektion orsakar ofta frekvensen av att passera urin och ett behov av att passera urinen på natten. Andra möjliga symtom skulle vara smärta eller sveda när du passerar urin och en stark eller obehaglig lukt i urinen.

Ibland kan något trycka på blåsan och ge upphov till sådana symtom som din (tarmen kan ha denna effekt om du är förstoppad).

Det är värt att tänka på om det har förekommit några förändringar i ditt liv som kan vara ansvariga för dina symtom. Kanske har du druckit mer alkohol på kvällarna eller mer kaffe och te.

När du har sett din läkare kommer orsaken till symtomen troligen att vara tydlig.

Under tiden försöker du skära ner på kaffe, te och alkohol och dricka mycket vatten särskilt tidigt på dagen, men helst inte om några timmar innan du går och lägger dig.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd