sexuell hälsa

Jag får blåsorirritation under samlag


sexuell hälsa Jag får blåsorirritation under samlag
Anonim

Fråga

Min pojkvän och jag har varit tillsammans i två år och vi har ett hälsosamt sexliv.

Men under samlag är det praktiskt taget omöjligt att hitta en position där min blås inte blir irriterad. Jag tar hand om att passera urin innan vi har sex ändå, men jag måste fortfarande gå under, och ibland efter - och det blir irriterande nu.

Varför händer det här?

Svar

David skriver:

Jag hoppas att du har fått checka för att du inte har blåsor. Om det inte redan har gjorts, fråga din läkare att göra ett urintest för dig.

Personligen tror jag att du borde ha ett prov skickat till sjukhuslabbet - i stället för att bara ha det enkla testet som läkare eller sjuksköterskor gör i operationen.

Du bör också använda mycket smörjmedel under kön. Bra inkluderar Pjur Woman, Wet, Eros, Silk och Astro-Glide. Ännu lättare att få tag på är KY Jelly - säljs i varje kemist i landet. Det skulle också vara en bra idé att älska i position där penis inte trycker på urinröret.

De bästa är positionerna bakåtåtkomst som "doggy" och "skedar" (där båda parter ligger på deras sidor, med mannen bakom kvinnan). Om du fortfarande får blåsproblem, läs Angela Kilmartins berömda självhjälpsböcker om blåsan, cystitisen och kön.

De var ute av tryck, ett tag men har gjort en ganska kommande tillbaka de senaste åren, och är nu lätt tillgängliga via Amazon.

Christine tillägger:

Har du blåsproblem vid andra tillfällen - eller bara under sex?

Om det bara är under sex, undrar jag om det finns en psykologisk komponent här. Många kvinnor, när de blir sexuellt upphetsade, känner att de måste kissa. Detta oroar dem - och det kan faktiskt stoppa dem från att släppa och koppla av. Men vanligtvis om de håller sig med känslan, passerar den, eller ändras till mer av en känsla av nöje och lust.

Nu, som David säger, kan du ha något problem som cystitis. Detta behöver checka ut. Men om du får "allt klart", kanske du borde försöka motstå att hoppa från sängen och försvinna i loppet - och vänta på att se om det akuta behovet att kissa faktiskt passerar.

Jag föreslår att du diskuterar dina urinproblem med en kvinnlig doktor vid en familjeplaneringsklinik eller - som du bara är 22 - kan du gå och se en kvinnokontrollerad läkare vid en av Brook Centers. För att ta reda på var din närmaste är, ring deras "Ask Brook" -hjälplin på 0808 802 1234

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP och Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd