sexuell hälsa

Jag gillar inte att använda kondom


sexuell hälsa Jag gillar inte att använda kondom

KOM FÖRBEREDD! (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Jag är en man, och jag hittar sex betydligt mindre uppfyllande med en kondom. Min partner säger att skillnaden för henne är "minimal", men jag tror att känslan är avsevärt försämrad.

Under samlag, oroar jag mig för att saken glider av. Jag kontrollerar regelbundet vilket avbryter flödet lite.

Men mitt stora problem är att när jag ejaculerar känns det som att jag har bromsarna på. Det gör att jag känner mig tydligt missnöjd. Jag tror att den vanliga mängden sperma utvisas, men efteråt känner jag inte den vanliga nöjda känslan - som jag får med "bareback sex" eller onani. Jag känner nästan detsamma som om jag hade drabbats utan att ejakulera.

Hitta andra människor det här?

Svar

David skriver:

Tja, miljontals människor klarar sig ganska bra med kondomer. I Förenade kungariket just nu använder över 3 miljoner par dem regelbundet. En betydande minoritet av par finner emellertid dem otillfredsställande.

Män tenderar att klaga på att mantlarna slår lite av känslan; de säger saker som "det känns som paddling i wellies"

Dina bekymmer om att kondomen glider ut är onödig. Så du gör själv och din partner inga fördelar med att "stanna för att kontrollera periodiskt".

Kondom kan inte påverka mängden vätska du producerar.

Om du måste fortsätta med kondomer för tillfället, känner jag att du ska köpa den tunnaste som ditt lokala apotek kan få dig - det finns nu några ganska tunna varumärken tillgängliga.

Det skulle också vara värt att prova kvinnokondomen i hopp om att det här skulle vara bättre för dig. Alternativt finns det nu cirka 10 andra typer av preventivmedel som du kan använda.

Christine tillägger:

Jag ser från dina personuppgifter att du har varit i detta förhållande i ett år.

Om de två av er har varit helt trogen mot varandra under den tiden hade jag trott att du kunde få en check från din lokala GUM-klinik för att säkerställa att ingen av er har några sexuellt överförbara sjukdomar, och om du är både i det klara, då kan du överge kondomen och byta till andra metoder.

Din lokala familjeplaneringsklinik skulle vara glada att hjälpa dig med att förhindra en lämplig preventivmetod.

Jag tror faktiskt att de flesta män föredrar att ha sex utan kondomer. Men om det verkligen inte finns något annat alternativ just nu tror jag att du, som de flesta block, säkert skulle vara beredd att erkänna att sex med kondomer är mycket bättre än inget sex alls.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd