sexuell hälsa

Jag tycker inte om sex - och min kropp

sexuell hälsa Jag tycker inte om sex - och min kropp
Anonim

Fråga

När det gäller sex med min pojkvän är jag inte intresserad alls och alltid ursäkta att jag inte har någon energi.

Jag bryr mig emellertid inte när han tar ledningen - även om jag har upptäckt att han skulle föredra om jag tog ledningen! Men jag skulle inte veta hur och om jag kunde vara störd eller inte.

Hur kan jag ta bort min trötthet?

Jag är också väldigt blyg i min kropp och mycket självmedveten att jag inte är i form.

Svar

David skriver:

Jag tycker att det första som ska fastställas är varför du är så trött. Var vänlig och gå till din läkare och få en kontroll och (om nödvändigt) ett blodprov för att se om det finns någon fysisk sjukdom.

Nu när det gäller dina sexuella känslor. Du skulle ha nytta av att se en av kvinnoläkarna vid någon av familjeplaneringsklinikerna i området där du bor. Hon kommer att diskutera dessa känslor med dig och om du frågar henne kommer hon också hjälpa dig att se på din tro på att din kropp inte är för stor!

Lycka till.

Christine tillägger:

Ofta kan dålig kroppsbild förbättras på två sätt:

  • Praktiska sätt att kontrollera dig äter hälsosamt och tar tillräckligt med träning.
  • Genom att arbeta med självkänsla, finns det massor av kvinnor med helt fina kroppar - vars block tycker att de är bra - men som har dålig kroppsbild. Brist på självkänsla ligger ofta i roten till dessa känslor. Jag föreslår att du tar vårt självkänslestest.

Mycket ofta kan dålig kroppsbild förbättras på två sätt. Praktiska sätt att kontrollera dig äter hälsosamt och tar tillräckligt med träning. Men också genom att arbeta på. Det finns massor av kvinnor med perfekt fina kroppar - vars blocker tror att de är bra - men som har dålig kroppsbild. Brist på självkänsla ligger ofta i roten till dessa känslor. Jag föreslår att du tar vårt självkänslestest.

Lycka till.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd